I ara, què?

0
1287

Ja hem passat les darreres eleccions municipals, sembla que ara ens vindran uns mesos de descans pels votants. Si tot va com cal, fins d’aquĂ­ a quatre anys no tornarem a votar unes eleccions generals, europees i municipals, serĂ  això possible? AguantarĂ  el context polĂ­tic, en concret, l’estatal? El temps el marquen la ConstituciĂł, però pel que s’ha vist en els Ăşltims temps, no m’atreveixo a fer cap pronòstic. El que sĂ­ sembla evident Ă©s que no passarĂ  el temps reglamentari per tornar a les urnes per unes eleccions autonòmiques, mĂ©s aviat del que ens pensem. Algunes travesses diuen que seran passat l’estiu, altres el primer trimestre de l’any vinent. Hi ha molts factors a tenir presents a l’hora de fixar una data per la cita electoral catalana: el procĂ©s, les relacions amb Madrid, la flexibilitat, el diĂ leg, la ingovernabilitat… i molts altres que l’hĂ bil lector pugui imaginar.

A la capital de l’Alt Empordà, Figueres, el ciutadà ha decidit donar una tercera oportunitat al partit encapçalat per Jordi Masquef. No ha estat una victòria aclaparadora, però Junts és el partit vencedor d’aquestes eleccions municipals. Cruelment i sense ser-ne mereixedora, M. Àngels Olmedo, representant del partit Popular, s’ha quedat fora del consistori. És una pena, ja que la gent que realment la coneix, sap la gran tasca que ha realitzat aquests darrers anys per a la ciutat i per als figuerencs. Ben cert és que, estant a l’oposició, a vegades la feina que es desenvolupa i els èxits aconseguits lluitant ple rere ple no són perceptibles pel ciutadà, com si ho són els aconseguits pels regidors que formen part de l’equip de Govern i estan al capdavant d’una regidoria.

A hores d’ara, no sé com i quan quedarà constituït definitivament l’equip de regidors que governarà a Figueres. Tret que no hi hagi algun pacte rocambolesc, Jordi Masquef amb tota seguretat serà el nou alcalde, per tant, a ell i al seu equip van dirigides les següents línies.

Seria desitjable que el nou alcalde aprofitĂ©s l’oportunitat que li han brindat les urnes. Els seus dos antecessors han deixat Figueres sumida en la mĂ©s profunda decadència. Una ciutat d’on cada dia marxen famĂ­lies de tota la vida cap als pobles del voltant, mentre a la ciutat n’arriben de noves. Aquestes noves que arriben, lluny d’aportar (alguna cosa positiva), fan que Figueres a poc a poc quedi mĂ©s enfonsada. EstĂ  clar que no tota la culpa la tĂ© la falta d’integraciĂł, però gran part sĂ­. És en aquest punt on el futur Ajuntament ha de replantejar-se quin tipus de polĂ­tiques vol aplicar per pal·liar aquests efectes negatius. Em refereixo a polĂ­tiques socials, educatives, culturals, d’integraciĂł…

Si l’anterior punt Ă©s important, no ho Ă©s menys l’incivisme, la inseguretat, la brutĂ­cia, el tancament de comerços…i en general l’empobriment de la ciutat, una ciutat que s’aguanta pel gran geni DalĂ­, si no, ja seria morta i enterrada.
Per tant, no és fàcil el panorama que es trobaran els regidors entrants, però d’ells depèn, i molt, el pronòstic final d’aquesta ciutat malalta. Tenen quatre anys per intentar reflotar-la. Aquest temps pot ser insuficient per algunes qüestions, però per altres és més que suficient. Si es volen veure resultats i canvis, el que portaven tots els partits polítics en els seus programes, sens dubte, s’haurà d’aplicar amb algunes polítiques de xoc. Ara mateix, són del tot necessàries. IMPORTANT! Tots els partits durant la campanya van prioritzar i coincidir que el primer objectiu era arreglar la ciutat i que s’hauria de dialogar entre tots pel seu bé. Serà veritat?

És important que el ciutadĂ  comenci a veure i palpar algun canvi, algun brot verd. NomĂ©s aixĂ­ recuperarem un bri d’il·lusiĂł. O sigui que… a treballar! Poseu Figueres al lloc que li correspon com a capital i com a porta d’entrada a Europa.

Endavant al nou Ajuntament, i molta sort!

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li