Homenatge i dol pel nadó perdut

0
1350

L’Hospital de Figueres entrega capses dels records a famílies que han perdut el nadó durant l’embaràs o poc després


 

L’Àrea Maternoinfantil de l’Hospital de Figueres ofereix una capsa dels records a les famílies que han perdut un nadó durant l’embaràs, el part o poc després de néixer per tal que hi puguin guardar objectes que simbolitzin i recordin el seu bebè. Neix de la necessitat de crear records dels seus fills i filles per no sortir de l’hospital amb els braços buits després de la seva mort. És una manera de retre homenatge a aquests nadons, sense distinció de les setmanes de gestació ni els motius de la defunció. I també de donar visibilitat a aquest dol.

L’objectiu de la iniciativa és acompanyar i ajudar els pares i les mares a acomiadar-se’n perquè puguin afrontar de manera més positiva i saludable el procés de dol gestacional i perinatal. I és possible gràcies al projecte solidari i altruista de quatre famílies que han passat per aquesta mateixa situació. Al capdavant de La Capsa dels Records hi ha Maria Simon (Tordera), Anabel Ruiz (Hospitalet de Llobregat), Laura Vázquez (Ripollet) i Mireia Bravo (Barcelona), que es van conèixer a través del grup de suport al dol d’una de les associacions que hi ha a Catalunya. El projecte va néixer a principis d’aquest 2020, després que detectessin aquesta necessitat als hospitals, a partir de la iniciativa particular Petita Estel, de Maria Simon. Elles són les cares visibles de la iniciativa, però reben el suport de desenes de voluntaris que els ajuden a confeccionar manualment les capses.

A dia d’avui s’han adherit 13 hospitals de Catalunya a aquest projecte, entre els quals l’Hospital de Figueres, i la voluntat és que al setembre tots aquests centres i alguns més disposin de la capsa dels records per poder lliurar a les famílies que pateixen una pèrdua gestacional o perinatal. Ara també treballen en l’elaboració de capses específiques per les pèrdues durant el primer trimestre d’embaràs.

La capsa dels records conté diferents materials elaborats a mà. A dins s’hi poden incloure els elements següents: un amanyac i gorret a joc; un llibret per incloure les dades del nadó, les petjades de peus i mans, les polseres d’hospitalització, una foto i l’última ecografia registrada; dos pots per a conservar el cordó umbilical amb pinça i un ble de cabells del nadó; una espelma led; una bosseta de llavors per a plantar com a símbol de l’amor cap a la criatura; un espai per a guardar una fotografia de la família o del nadó; una postal amb una il·lustració i amb un codi QR i un tríptic informatiu sobre el dol gestacional i perinatal. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li