Homenatge als que ja no hi són

0
910

Els municipis adopten diverses mesures extraordinàries per la celebració de Tots Sants


Una de les poques excepcions que ha permès la mobilitat dins la comarca durant el primer cap de setmana de restriccions han estat les visites als difunts en la celebració de Tots Sants. Això sí, tots els ajuntaments de la comarca van adoptar mesures per garantir al màxim la seguretat dels visitants. Tots compartien les tres directrius per tots ja conegudes: distància, mascareta i rentat de mans.

A banda d’això, cada municipi va establir les seves pròpies mesures extraordinàries, incloent-hi els seus propis horaris d’obertura. Colera va obrir portes de 8 a 17 h; a Figueres i l’Escala de 8 a 18 h, en canvi a Avinyonet de Puigventós l’accés al recinte es va allargar fins a les 21 h. Una altra de les mesures va ser la neteja prèvia d’espais comuns, com la que es va produir al cementiri de Llançà o la desinfecció periòdica de Castelló d’Empúries. A més, es van habilitar diferents recorreguts d’entrada i de sortida per evitar que coincidissin els visitants d’entrada amb els de sortida. Alguns municipis també van optar per recomanar reduir el gruix de cada grup. A Figueres s’instava a fer la visita amb bombolles de dues persones, i a no perllongar l’estada més de 30 minuts.

Aquestes instruccions van permetre que no només els familiars poguessin recordar els que ja no hi són de forma segura, sinó que Figueres o l’Escala poguessin dur a terme el tradicional homenatge floral als difunts.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li