Hi haurà més presència policial a les nits després de l’onada de robatoris al centre

0
1450

Des del gener i fins ara hi ha hagut sis robatoris amb força en establiments del rovell de l’ou


 

Preocupació per la seguretat a Figueres i peticions des de diferents fronts perquè es trobin solucions. Els darrers a demanar contundència han estat els comerciants. I és que després de diversos fets delictius en establiments, Comerç Figueres Associació va demanar en un comunicat més vigilància. A partir d’aquí i a partir de la reunió de dimecres passat, entre l’alcalde, Jordi Masquef, i els comandaments policials de la ciutat s’han anunciat mesures.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana intensificaran el patrullatge al centre de Figueres. L’alcalde va explicar que la principal acció serà reforçar la vigilància policial a les nits.

Masquef també va detallar que des del gener i fins al cap de setmana passat s’han produït sis robatoris amb força en establiments del rovell de l’ou i que cal actuar-hi. L’alcalde, però, atribueix els fets «delinqüents reincidents» que surten en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial i continua reclamant un «enduriment» de les lleis i més «contundència» en aquests casos.

ENTREN I SURTEN. L’alcalde de Figueres va explicar que fa unes setmanes els Mossos van detenir dos joves per tres robatoris però que els nois van acabar lliures. A més, es dona la circumstància que les investigacions relacionen aquests joves amb els fets delictius produïts el desembre al mercat de Nadal de la Rambla i, molt probablement, podrien tenir alguna cosa a veure amb el darrer robatori en una botiga del centre de la ciutat.

CLAM. Jordi Masquef va reiterar que els fets delictius, i en concret, aquest increment de robatoris, són un dels principals problemes que pateix la ciutat. L’alcalde, però, insisteix que aquest problema se suma a «la manca d’efectius de Mossos d’Esquadra». És per això que demana més policies i diu que els efectius que hi ha «són clarament insuficients».

La qüestió de la seguretat s’està convertint en un dels temes principals del debat preelectoral. La majoria de formacions polítiques tenen propostes en aquesta matèria i les situen com una de les qüestions prioritàries. De fet, les xarxes treuen fum cada vegada que hi ha un succés relacionat amb la seguretat a Figueres. Les intervencions policials i els seus resultats també generen comentaris de tota mena i també de signes contraris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li