Josep Serra: ‘Hem consolidat el projecte, però això no evita que hi hagi moltes il·lusions i iniciatives en el calaix’

0
857

El celler La Vinyeta de Mollet de Peralada va recollir el 4 de juliol passat de mans de la Generalitat el premi d’Enoturisme 2017 al millor celler, un guardó que premia el seu compromís amb el territori i la seva gran oferta d’activitats més enllà de la viticultura 


Què li va passar pel cap quan li van dir que el celler La Vinyeta havia guanyat un dels premis d’Enoturisme 2017?
De tots els reconeixements que hem tingut en aquests deu anys de trajectòria probablement aquest és un dels més importants. Ens ha fet molta il·lusió, és un premi a l’esforç del dia a dia i del que comporta un treball en equip molt intens.

El jurat destacava el vostre “compromís, el dinamisme, l’emprenedoria i la sostenibilitat”. Quin és el valor més punter?
Segurament l’emprenedoria, ja que es tracta d’un projecte criat des de zero. De fet, després de tots aquests anys hem aconseguit una certa consolidació, però això no evita que encara hi hagi il·lusions i iniciatives en el calaix que s’aniran veient més endavant.

El secret és precisament aquest: traspassar l’oferta vitivinícola?
Crec que sí, tot i que la vinya és el principal motor de La Vinyeta no volem menysprear el vessant enoturístic, tot el contrari. És un sector que cada any guanya més pes i protagonisme a la nostra empresa, no és anecdòtic ni complementari, sinó que té un valor afegit molt important per a nosaltres que ens permet enfortir la notorietat de la marca.

Què us aporta l’entorn, estar als peus de la serra de l’Albera?
Sempre, quan es comença un projecte, sigui el que sigui, l’entorn és un factor molt important que pot acabar determinant si una idea tira endavant o es queda pel camí. En el nostre cas, el projecte està molt lligat a la terra de l’Albera, a la seva latitud, i al respecte que sentim per l’entorn que ens envolta.

Abans parlava de projectes de futur. Què teniu en ment?
A part de fer vi, oli o mel, i aprofitar les ovelles que tenim al voltant de la vinya, el que desitgem en un futur és tenir una formatgeria. Ara mateix estem arreglant un petit espai que esperem que aculli aquest projecte més endavant, una iniciativa que ha de servir per complementar les ofertes dels productes que tenim, però també la nostra aposta enoturística.

Leave a Reply

Sigues el primer a comentar!

Notificar-li
avatar
wpDiscuz