«Hem aconseguit el que volíem: hi ha hagut un bon lligam»

0
1206

Intercanvi juvenil entre l’Alt Empordà i la Noguera


«Ens ha servit per conèixer persones amb la mateixa manera de veure les coses que nosaltres. A més, hem pogut conèixer molt bé la comarca de l’Alt Empordà, que jo no hi havia estat mai. I també m’ha agradat molt poder ensenyar la Noguera, que és la nostra comarca, als joves de l’Alt Empordà. Si puc, repetiré.» Així és com la Núria Paller, natural de Balaguer (la Noguera), defineix la seva participació a l’Encomarca’t; l’intercanvi entre joves de l’Alt Empordà i de la Noguera que es va fer la setmana passada.

Enguany hi ha participat una quarantena de nois i noies d’entre 15 i 19 anys. Entre ells hi havia l’alt-empordanesa Sara Morales, que explica: «Jo no hi havia participat mai i ha estat una experiència que m’ha agradat molt perquè hem pogut conèixer coses d’altres llocs, i també coses d’aquí que no coneixíem, com per exemple el Museu de l’Exili. Són coses que estan més a prop del que et penses i que estan molt bé». I la seva amiga Èlia Cobos afegeix que ella ja hi havia participat i ha repetit perquè li va agradar molt.

Aquest és el segon any consecutiu que es fa l’intercanvi, organitzat conjuntament pels dos consells comarcals. A part de permetre als joves compartir experiències i coneixements, també serveix perquè els tècnics d’ambdues zones puguin compartir problemàtiques (que han identificat com a similars) i incentivar que els adolescents coneguin el seu propi territori. En aquest sentit, el tècnic comarcal de Joventut de l’Alt Empordà, Joan Salellas, destaca: «Creiem que un dels fonaments bàsics per tenir una societat cohesionada és que els joves es coneguin i que puguin teixir llaços d’unió, i que això perduri en el temps i faci que el país sigui més ric». Salellas s’alegra del fet que «ha sigut una setmana molt intensa en què hem aconseguit el que volíem: que hi hagi un bon lligam». I el seu homòleg noguerenc, Marc Terés, recorda que «a vegades també fem uns projectes d’intercanvi internacional i tenim parts del nostre territori que potser no coneixem».

Entre dilluns i dimecres els joves van conèixer indrets com el congost de Mont-rebei, l’eremita de la Pertusa o el Centre d’Observació de l’Univers d’Àger; i després van ser a l’Alt Empordà fins divendres, on van visitar Cadaqués i Portlligat, Roses, el MUME de la Jonquera o la mina d’en Canta de la Vajol, entre altres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li