“Hauríem de poder fer consultes per temes com ara el Museu del Circ o el pas a nivell”

0
554

  Fa sis mesos que Compromís d’Esquerres per Figueres (CEXF) va signar un acord per donar estabilitat al govern de la ciutat, que tot i estat format per CiU i PSC, està en minoria. Avui dia, podem fer balanç d’aquest pacte?
Mantenim les expectatives altes, al mateix nivell que quan vàrem signar l’acord. Creiem que ha de seguir endavant, hem de continuar treballant des de dins com hem estat fent fins ara i en els pròxims mesos anirem veient com s’acaben executant les propostes.

De moment en quins temes han pogut incidir?
Un de molt important ha estat poder traspassar al ple tot un seguit de competències que s’havien delegat a la junta de govern local. Ara el ple les ha pogut recuperar totes, menys una que fa referència als acords entre institucions. L’altra qüestió que esperem recuperar aquest semestre està relacionada amb les competències en habitatge. En aquest àmbit hi ha alguna dificultat amb les administracions que hi intervenen que són Generalitat i Consell Comarcal.

Això vol dir que Figueres tindrà més partides econòmiques en matèria d’habitatge?
Exacte, aquí hi ha unes partides condicionades pels pressupostos. A més, en temes de mediació i gestió d’habitatge, Figueres necessita poder actuar més directament. El Consell Comarcal no pot arribar a tot i, ara mateix, Figueres està adquirint pisos.En l’acord que vàrem signar hi ha la voluntat d’adquirir vuit habitatges cada any per incorporar-los a la bossa social. Amb tot això, també estem treballant perquè dins dels pressupostos hi hagi un increment important en polítiques socials, no en la inversió sinó en la despesa corrent. També estem amb les ordenances fiscals que tractarem amb tots els grups del ple. Mirem d’incidir des de la nostra prespectiva. A veure si ens en sortim o no, però recordem que no som al govern, només hi donem suport en alguns temes com ara el de la governabilitat de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li