Harmonia, Destrucció, Karl Maue

0
1335

Karl Maue és un home de poques paraules. Ell mateix ho reconeix. Se sent més a gust expressant-se a través de l’art. Introvertit i amb una visió molt personal de la vida i de la realitat, Maue als 79 anys, explica sentir-se “molt satisfet” per l’exposició antològica dels seus darrers 20 anys com a artista que l’associació cultural Populart ha organitzat i que es pot veure a Sant Coments fins a l’11 de gener. D’un total de 50 obres, se n’ha fet una selecció d’una trentena, tant de pintura com d’escultura. Va néixer a Hagen (Alemanya) al 1935. Del 1964 al 1988 va treballar com a dissenyador gràfic, director artístic en agències de publicitat i dissenyador independent a Hamburg. Des de 1988 viu a Sant Climent Sescebes, on es dedica a la pintura i a l’escultura.

el cavall. La seva obra és molt variada, tot i que hi ha un tret comú: la seva passió per la figura del cavall. “Recordo que quan jo tenia cinc anys, el meu pare em va pujar sobre un cavall. A partir d’aquell moment va començar una amistat que encara avui perdura, però que a més va marcar per sempre més el meu món artístic”, explica Karl Maue, tot afegint: “Existeix en el món alguna criatura que tingui una importància material més gran i, a la vegada, contingui tanta bellesa? Al cavall li devem la població de grans superfícies de la terra i el salvament de moltes vides, tot i que malauradamentvan possibilitar guerres. Amb tot, des de fa segles són la inspiració per a pintors i escultors de tots els cercles culturals i de tots els continents.”
Karl Maue és un perfeccionista. Però que no només busca la bellesa del contingut sinó la temporal, com si a través de les obres busqués contenir la realitat d’un instant. “Si després de pintar no m’agrada, ho destrueixo. La realitat és canviant i potser el que sentia o veia quan vaig començar a pintar no és el mateix que quan acabo, i per això, si no em convenç, destrueixo l’obra”, comenta Maue.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li