Habitatges buits, però amb alguns riscos

0
795

Un foc en una barraca d’una casa deshabitada indigna el veïnat, que havia alertat de brutícia en aquesta finca, propietat d’una entitat bancària


Un columna negra de fum era visible dimarts passat al vespre des des diversos punts de la ciutat. L’origen era un foc als números 11 i 13 del carrer Pujades, en concret en una barraca de la zona. Quatre dotacions dels Bombers es van desplaçar fins al lloc dels fets per extingir les flames. L’avís es va rebre cap a dos quarts de nou del vespre i les tasques per apagar l’incendi van ser ràpides.

Tot i això, alguns veïns es van queixar perquè feia temps havien advertit de la situació de brutícia en aquests immobles buits des de fa anys. Segons aquests veïns, s’han fet diversos requeriments per a la neteja de la finca, però segons ells «no han estat atesos». També, segons la versió dels afectats, els dos immobles estan abandonats des del 2015 i «anys després es va aconseguir que els tapiessin». Les cases buides són propietat d’entitats bancàries però aquesta propietat «tampoc es fa càrrec de la brutícia acumulada». Per això, el veí més afectat demana a l’Ajuntament algun tipus d’actuació.

En l’incendi de dimarts passat no hi va haver danys personals, només alguns de materials. El foc va causar desperfectes a la barraca, un annex a l’habitatge, que fa uns 15 metres quadrats i que estava ple d’estris diversos. També va quedar afectat el pati de la casa i l’habitatge adjacent, el del número 9, que va patir alguns danys, tot i que «mínims», segons el propietari.

Aquesta situació d’habitatges buits preocupa, especialment dins la densitat de la trama urbana. La majoria són immobles de grans tenidors que no s’encarreguen prou del manteniment.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li