Habiliten un punt d’atenció als refugiats a l’àrea de Garrigàs

0
662

La Creu Roja i l’Estat ofereixen aliments als desplaçats, i també informació per evitar que siguin víctimes de màfies


L’Estat i la Creu Roja han habilitat, a peu de l’AP-7, un punt de primera atenció a refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra. L’espai s’ha instal·lat a l’àrea de servei de Garrigàs i té per objectiu oferir una primera resposta a les necessitats d’aquestes persones. Consta de tres mòduls, oberts les 24 hores, on ofereixen diversos serveis, i compta amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

En un dels mòduls ofereixen menjar i beguda als desplaçats, perquè han detectat que hi ha famílies que arriben exhaustes i sense haver-se pogut alimentar durant hores. Un altre dels barracons té jocs infantils per als més menuts. I el tercer, amb funcions més administratives, serveix per mobilitzar els recursos necessaris, com per exemple coordinar un lloc on passar la nit abans de continuar el camí. En aquest punt també hi desenvolupen, amb coordinació policial, el pla per evitar que els desplaçats puguin ser víctimes de màfies dedicades al tràfic de persones assegurant-se que van a llocs segurs.

El punt d’assistència també vol detectar els fluxos d’entrada de refugiats per la frontera de la Jonquera. Després de l’inici de la invasió russa es va detectar una entrada «bastant massiva», però la darrera setmana s’ha reduït en un 11%.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li