Guillem Pujeu: ‘Totes les variants i dificultats de la temporada m’han fet progressar molt com a pilot’

0
972

El pilot figuerenc Guillem Pujeu (2001) acaba de cloure una nova aventura a la seva intensa carrera automobilística, després d’haver finalitzat el seu primer any a l’exigent Lamborghini Super Trofeo Europe, al volant de l’equip Leipert Motorsport, consolidant-se en el top-10. Més enllà dels resultats optimistes, però, el que valora l’empordanès és el pas endavant amb relació a l’aprenentatge


 

Content amb els resultats d’aquesta temporada?
La valoro molt positivament, estic molt agraït de poder haver competit aquesta temporada. Soc molt conscient que el món està travessant una dificultat molt gran com és la Covid, i de fet tinc companys que, per culpa d’aquest context, no han pogut gaudir de la nostra passió, que és córrer. Poder tenir un seient i una oportunitat com la que he tingut em fa sentir molt afortunat. Amb relació als resultats ha estat un any molt difícil per la gent de primer any, no hi ha hagut gairebé cap entrenament i adaptar-te en un cotxe, un campionat i circuits nous sense entrenar ho fa tot plegat molt més difícil. Tenint això en compte, el fet d’estar constantment al top-10 a totes les proves de la temporada és molt positiu i crec que n’hem d’estar orgullosos, encara que no hàgim aconseguit una victòria, que és el que ens agradaria a tots, a mi el primer.

En quin aspecte es podria haver millorat?
Durant el poc entrenament que hem tingut abans de les carreres, podria haver estructurat per part meva millor el temps. Ho hem fet bé, i ara, a carrera passada, és molt fàcil mirar els errors que he fet. Per això, potser em queda aquesta petita espina de pensar que podria haver aprofitat millor el temps, però en definitiva ho hem fet molt bé i hem treballat amb una tònica que ha estat una línia de progressió constant que ens ha portat a agafar un nivell de competitivitat molt bo.

Si comparem la Lamborghini Super Trofeo Europe amb la resta de competicions on ha participat, què l’ha sorprès més?
M’ha sorprès molt el nivell que hi ha, un nivell increïble amb pilots de tot el món que estan aquí per buscar la seva oportunitat, com tots. Això fa que el campionat tingui un nivell espectacular. A part d’això, m’ha sorprès molt que els cotxes estan molt igualats, i això fa que sigui un campionat molt bonic que té lloc a circuits on es corre també a la Fórmula 1. D’altra banda, també hem de tenir en compte que tenir una marca com Lamborghini al darrere li dona molt atractiu.

Què ha après aquesta temporada?
He après molt. El fet de tenir poc temps d’entrenar i arribar a un campionat nou, amb un cotxe nou i amb la majoria de circuits també nous, et fa aprendre. D’altra banda,ha estat una temporada amb condicions canviants, amb moltes carreres amb condicions diverses, i tots aquests factors, totes aquestes variants i dificultats, considero que m’han fet progressar molt com a pilot.

Com ha viscut competir enmig d’una pandèmia mundial?
Ho ha dificultat molt, la veritat. Ha dificultat els entrenaments, els desplaçaments, els procediments… Ha estat difícil, amb situacions que anaven canviant entre els diferents països, tenint en compte que cadascú té les seves lleis i restriccions per lluitar contra el coronavirus. Tot i això, l’organització ho ha gestionat molt bé i m’he sentit molt segur, només puc estar-ne agraït.

Quins reptes té, ara?
És molt aviat per parlar de la temporada vinent, acabem d’acabar l’última carrera. Ara és temps de reflexionar, descansar i treure conclusions, a part de veure com evoluciona la Covid i com les marques responen a tota aquesta situació. A partir d’aquí tocarà prendre una decisió: sigui continuar o veure les opcions que hi ha, ara mateix no hi ha res decidit i és massa aviat per dir alguna cosa ara mateix. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li