Guillem Cusí: «L’objectiu és guanyar i obtenir el resultat per poder governar»

0
1624

Guillem Cusí és el candidat a l’alcaldia de Llançà per Esquerra Republicana de Catalunya


 

On s’ha malinvertit a Llançà?
El problema és que no s’ha invertit, almenys durant les últimes dues legislatures. I ara sembla que, per tallar la cinta abans de les eleccions, s’estan fent inversions costoses i n’estem patint les obres.

Per tant, on s’hauria d’invertir?
ERC no prioritza grans infraestructures, per tant, que la gent no s’imagini una piscina municipal o un pavelló nou. Volem posar el focus en el dia a dia de la gent, com ara arranjar carrers i voreres, facilitar l’accés a gent gran i gent de mobilitat reduïda, o tapar sotracs de l’asfalt. Però el pal de paller del nostre programa és la participació ciutadana.

Quin model turístic proposa?
Cal desestacionalitzar la temporada. Com? Fent activitats i tasques que ens aportin més clients durant l’any: potenciarem el turisme familiar però també el de natura i l’esportiu.

I quina aposta cal fer a l’entrada del municipi?
El tema està encallat, fa anys que esperem la famosa rotonda. Ara s’està instal·lant una passera _un projecte d’ERC_ per millorar la seguretat dels vianants del centre fins a l’estació. Des del consistori l‘únic que podem fer és reclamar recursos per millorar aquesta infraestructura a l’Estat i a la Generalitat.

Què hi destinaria a l’espai de l’antiga residència?
Des d’ERC volem que es cedeixi totalment la propietat i decidir conjuntament amb el poble quines necessitats tenen per a desenvolupar-hi als diferents edificis. Treballarem per tenir la propietat o un lloguer accessible i destinar-ho a usos públics.

Amb qui pactaria per fer govern?
Ens centrarem en els resultats del 26-M i veurem com actuem. L’objectiu és guanyar i obtenir el resultat per poder governar. Això sí, el que puc assegurar és que des d’ERC la democràcia va per davant de tot i parlarem amb tothom, que no vol dir que s’hi hagi de pactar.

Destaqui’m dos dels projectes clau que presenta el seu programa.

Ens hem centrat en cinc grans àrees i la principal és la ciutadania. Cal canviar els serveis i municipalitzar-ne alguns com l’aigua. La participació ciutadana ha de ser clau. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li