Guillamet es corona a l’estatal de bicitrial

0
545

El jove peraladenc, de 10 anys, suma un nou èxit esportiu en un any marcat per la pandèmia de la Covid-19


L’últim dia de l’any 2020 va ser especial a casa dels Guillamet, a Peralada. El passat 31 de desembre van rebre la confirmació que el jove Pol Guillamet, que justament la setmana passada va complir els 10 anys, s’havia proclamat campió d’Espanya de bicitrial.

L’espera ha estat llarga. El dia 1 d’agost del curs passat, a Reinosa, Cantàbria, es va celebrar la darrera prova dels Campionats d’Espanya de la modalitat. Un esdeveniment, aquest, que es va desenvolupar amb les restriccions habituals a causa de la Covid-19: unes mesures de seguretat estrictes i que comportaven penalitzacions greus si no es complien. En total, Guillamet i la resta de participants van haver de completar tres voltes en un circuit molt exigent compost per cinc zones diferents. Allà, el jove peraladenc va exhibir el seu talent damunt la bicicleta, fent un pas de gegant que al final ha resultat definitiu per a proclamar-se campió a la categoria Poussin, ara denominada U10.

DAMUNT LA MOTO. D’altra banda, Guillamet també competeix amb la moto de trial, concretament al Campionat de Catalunya. L’any passat, a causa de la crisi sanitària, només es van poder celebrar 3 de les 8 curses planificades al calendari, la qual cosa va condicionar molt els resultats finals. Tant és així que l’empordanès es va quedar sense opcions per no poder participar en una de les cites, ja que estava malalt, i això va fer que caigués a la cinquena posició de la general, sense opcions de remuntar, atès que no es va celebrar cap més prova.

EL 2021, UN ANY TAMBÉ ATÍPIC. Després d’un any excepcional, arriba un nou curs que també es preveu atípic. Guillamet continuarà entrenant amb la bicicleta, però amb poques perspectives de competir tret d’algunes proves puntuals. «Ens centrarem en la moto, en el campionat infantil, i ens estrenarem en el Campionat de Catalunya Open amb la categoria base», explica en Josep, el pare d’en Pol.

El principal hàndicap, però, continuarà essent la preparació, subjecta al canvi de restriccions que hi pugui haver. En aquests moments, per exemple, els Guillamet no es poden desplaçar fora del municipi per poder entrenar.

Més enllà d’això, l’altre escull és la falta de patrocinadors. De fet, un dels objectius era celebrar el Campionat d’Espanya de trial de motos, però la manca de patrocini ho fa, de moment, impossible.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li