Guiant capacitats a cop de pala

0
1361

El llançanenc Rai Puig està fent de guia a la primera persona cega que fa la volta a l’illa de Menorca en caiac


Als seus 34 anys ha recorregut mig mon a cavall d’un caiac. Des de la Patagònia argentina fins a l’illa de Papua (Nova Guinea), passant per Groenlàndia, Mèxic o Nova Zelanda, entre molts altres destins. Actualment treballa a l’SK Kayak de Llançà, i aquesta setmana farà de guia a la primera persona cega que fa la volta a l’illa de Menorca en caiac. Estem parlant de Rai Puig, un tarragoní instal·lat a l’Alt Empordà que en els darrers anys ha protagonitzat diverses proeses amb la seva petita embarcació.

En aquesta nova aventura, acompanyarà un activista social que estudia a la Universitat de Girona (UdG): Isaac Padrós. Ara fa justament cinc anys que va perdre la vista en un accident, però això no li ha impedit en cap moment lluitar per aconseguir els seus reptes, l’últim dels quals va començar diumenge a tocar de Maó.

Fins al proper 4 d’octubre (si el temps els ho permet) recorreran uns 160 km dividits en 13 etapes d’entre 15 i 20 km cada una. Quan acabin cada etapa, fondejaran a les cales i, abans de passar-hi la nit dormint al ras, faran un seguit d’activitats –patrocinades pel govern insular menorquí, que vol promocionar l’illa com a destí accessible– com per exemple recollir plàstics d’una platja amb un grup d’alumnes d’una escola, fer formatge o aprendre a pescar. L’objectiu, segons Isaac Padrós, és «posar en valor les capacitats de les persones amb discapacitat, i no els seus límits».

Durant la travessia, Rai Puig donarà ordres a Padrós perquè sàpiga en quina direcció ha de remar i cap on ha d’anar. Per fer-ho més fàcil, portarà un dispositiu Bluetooth amb el qual anirà reproduint música perquè el seu company tingui una referència més per orientar-se. I per aconseguir que la comunicació sigui òptima, s’han estat entrenant junts durant un any, en gran part al litoral empordanès. Segons Puig, la part «més important» de l’entrenament ha estat «adaptar-se a l’aire lliure» i que Padrós es pugui acostumar a un «estil de vida» fins ara desconegut per ell.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li