Güell: “Seré alcalde de tothom. Qui vulgui enfrontar els diferents nuclis s’equivoca”

0
1194

“Creiem que des d’ERC estem totalment legitimats per ocupar aquest càrrec. 793 persones del municipi van dipositar la seva confiança en nosaltres, i avui n’hi podríem afegir molts més” (…) “És cert que no tot val en política. Tampoc val intentar desacreditar amb arguments falsos i dient mentides” (…) “Jo seré alcalde de tothom, i el govern que presidiré serà el govern de tothom. Crec que qui vulgui enfrontar els diferents nuclis d’un municipi s’equivoca. No hi ha un enfrontament ni hi ha de ser. Tenim reptes prou importants com per no perdre’ns en debats estèrils.”
Amb aquestes paraules, Salvi Güell va encetar la seva segona etapa com a alcalde de Castelló d’Empúries (havia ocupat el càrrec entre el 2007 i el 2011). Va ser dijous al vespre, durant el ple d’investidura que va formalitzar el pacte entre ERC i CiU. Nou dels disset regidors del consistori (els sis d’ERC i tres de CiU) van votar la candidatura de Güell, mentre que els dos regidors de Plataforma van donar suport al seu propi candidat (Jose M. Gallego), el socialista Jaume Moret també es va autovotar, i els altres cinc regidors (dos del PP, un d’Entesa, un d’UDEM i el demòcrata Agustí Ribera) es van abstenir.
Güell va prometre el càrrec per imperatiu legal i es va posar a disposició del Parlament de Catalunya. I ho va fer entre les dures crítiques d’alguns regidors de l’oposició, que van acusar CiU i ERC de “traïdors” o d’“ineptes”, entre d’altres [vegeu fragments dels seus discursos a la dreta].

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li