GĂĽell, quasi alcalde, negocia sense pressa

0
1221

El líder republicà s’ha reunit amb tots els partits, i aquesta setmana té previst fer una segona ronda de contactes per intentar trobar alguna aliança que li permeti governar amb la comoditat que donen les majories absolutes


A Castelló d’Empúries, Salvi Güell (ERC) ja té l’alcaldia gairebé assegurada. En un consistori de 17 regidors, la majoria absoluta està en 9, i els republicans en tenen 7. Els altres estan molt repartits entre la CUP (2), el PSC (2), SOMEC (2), Cs (2), Junts (1) i la Coalició UP (1). Això vol dir que l’única alternativa seria un pacte entre tota la resta. Una possibilitat que Güell ja descarta, perquè a part de la fragmentació, implicaria acords polítics gairebé impossibles, com que la CUP i Junts s’haurien d’entendre amb Cs.

Tot i això, el líder republicà s’ha reunit amb tots els partits, i aquesta setmana té previst fer una segona ronda de contactes per intentar trobar alguna aliança que li permeti governar amb la comoditat que donen les majories absolutes. Només li falten dos regidors. Güell assegura que «de moment no hi ha res fet», però admet –sense dir noms– que amb alguns partits no hi té gaire afinitat. «A nosaltres potser sí que ens agrada més un partit que altres, però falta que sigui recíproc i que a l’hora de concretar ens entenguem», diu Güell, que afegeix que «no ens hem marcat cap data límit; i si el dia de la investidura no hi ha cap pacte, tampoc no passa res».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li