Guanyadors per 1 sol vot, llistes amb 0 vots, retorns a la Casa Gran i plens sense dones

0
1033

Fins a 59 alcaldes de la comarca ja tenen la vara assegurada, i 26 governaran sense cap mena d’oposició


 

Els resultats electorals han assegurat l’alcaldia a 59 alcaldes de la comarca. A més, 26 governaran sense cap regidor a l’oposició. Així, només nou ajuntaments hauran d’esperar els possibles pactes que es puguin tancar d’ara i fins al 15 de juny per saber qui els liderarà. Es tracta de Castelló d’Empúries, Figueres, la Jonquera, Llançà, Roses i Vilafant , als quals se sumen Cadaqués, Palau-saverdera i Pau.

A Cadaqués, la composició del nou consistori està més oberta que mai. Amb una fragmentació de cinc partits per ocupar 11 cadires, la força més votada ha sigut FEM-IDC, però ha empatat a quatre regidors amb Junts. Un fet que donarà la clau de la governabilitat als representants d’AxC, ERC-AM i IC-CP.
A Palau-saverdera, l’electorat ha avalat la feina feta per Isabel M. Cortada (GdP-AM), que tot i no obtenir la majoria absoluta que li permetria governar en solitari, trenca per primer cop el domini de l’antiga CiU al municipi. AxT tornarà a tenir la clau de la governabilitat. I a Pau també està tot obert. Pau Hi Guanya serà elemental per escollir el nou alcalde. Podria treure un feu històric a uns convergents liderats per Pere Maluquer que, tot i guanyar en nombre de vots, també ha empatat a tres edils amb SGdP-AM.

ALGUNES CURIOSITATS. A Torroella de Fluvià, un dels històrics de la comarca, Pere Moradell (que ha governat ininterrompudament des del 1979), ha tornat a guanyar les eleccions. El seu PSC, però, ha obtingut el quart regidor (davant dels tres de JUNTS, liderat per un Jordi Nierga que es presentava per segon cop) per un sol vot de diferència. Així, la corporació es mantindrà amb la mateixa distribució que aquest últim mandat.

Un altre cas és el de Vilaür, on tot i haver-se presentat cinc partits, només un ha aconseguit representació: Núria Sala, d’IpV-AMUNT, ha tret l’alcaldia a un JUNTS que ja no incloïa el fins ara alcalde, Jaume Farreró. I a Sant Pere Pescador, Junts revalida la majoria absoluta, però entra en escena una oposició que s’ha fet amb cinc dels onze regidors (tres per SPST i dos per JxSPP-AM).

També cal destacar el fet que les llistes del PSC no han obtingut cap vot a Pontós, Siurana, la Vajol i Vilaür. A més, a Siurana també hi ha hagut una altra llista amb 0 vots: la del PP.

A la Selva de Mar, després de quatre anys apartat de la política, Joan M. Roig (Junts) torna a l’alcaldia. I una última curiositat: a Albanyà, aquest mandat només hi haurà regidors homes; i de cinc, tres es diuen Joan. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li