GrĂ cies, Pere

0
534

Dissabte vinent serà festa grossa a Pontós. No és pas la Festa Major, ni la diada de la gent gran ni res que s’hi assembli. O potser ho és tot en el seu conjunt. Dissabte vinent, a partir de les sis de la tarda, s’hi presentarà un llibre i ja han previst fer-ho al centre social o al poliesportiu perquè s’hi espera la presència de tot el poble i de nombrosos forasters. I no es tracta de cap best-seller, ni el seu autor és cap escriptor mediàtic, però és una persona que ha arribat al cor de tots els seus veïns, amics i exalumnes.
Dissabte vinent es presenta a Pontós el llibre Gràcies, un recopilatori de 145 articles publicats per mossèn Pere Font, el rector del poble des de l’any 1962, a la premsa comarcal, bona part dels quals parlen del poble i de la seva gent. El volum, de més de 300 pàgines, i editat per l’Ajuntament, ha estat possible gràcies a la col·laboració de nombroses institucions, entitats i particulars. Durant la presentació es farà un berenar popular, obsequi del sacerdot, per a tots els veïns del poble, amics i coneguts que de ben segur s’aplegaran en aquest acte. S’ha previst que els veïns que vulguin facin una petita aportació voluntària per sufragar les despeses de l’edició, al marge de les ajudes rebudes, tot i que els beneficis que hi pugui haver seran destinats a Càritas i a l’associació Amics dels Malalts.
Gràcies és el compendi de tota una vida. Hi ha articles històrics, culturals, religiosos, comentaris d’aspectes quotidians i fins i tot alguna entrevista. Tot plegat des d’un llenguatge planer i entenedor, com sempre ha estat Pere Font. Va ser el meu primer professor de llatí, l’he tingut de col·laborador en diversos mitjans i hem compartit inquietuds i feina en altres àmbits de la vida educativa i religiosa de la ciutat. Com escriu l’alcalde de Figueres, Santi Vila, en els escrits de presentació del llibre, “Pere Font forma part d’una generació marcada per l’experiència del Concili Vaticà II. Des d’aquest punt de vista, segurament el seu compromís ciutadà amb la gent té molt a veure amb la concepció de l’Església com a poble de Déu”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li