Governació garanteix ajuts a tots els municipis per reparar els danys del temporal

0
665

El conseller de Governació ha visitat dimarts Cadaqués per veure els estralls que la llevantada d’aquest passat cap de setmana ha fet al municipi. Al poble de l’Alt Empordà, els cops de mar van malmetre sobretot serveis municipals. I és que la força de l’aigua va trencar la planta de bombeig per al clavegueram situada a la zona sud de les ribes, i això comporta que mig poble aboqui directament al mar. A més d’això, el temporal va deixar embarrancat un vaixell ben bé a davant del municipi. I un camió de Bombers va ser literalment engolit per una escletxa que es va formar a la zona de les ribes, després que el paviment de sota es descalcés a conseqüència de la força de l’onatge.

D’altra banda, el regidor d’Urbanisme de Cadaqués, Valentí Serinyana, també ha precisat que els embats del mar van malmetre les platges de Port Lligat i d’Els Caials, a més d’alguna propietat privada. L’Ajuntament en aquests moments està avaluant els danys per poder fer un primer informe d’urgència que els quantifiqui. De fet, tots els consistoris tenen un termini de 20 dies per fer arribar a la Generalitat una primera valoració de quina ha estat l’afectació del temporal a serveis, equipaments, mobiliari urbà o infraestructures. A partir d’aquí, es començaran a canalitzar els ajuts. El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha garantit aquest dimarts ajudes a ‘tots els municipis gironins’ que hagin quedat afectats per la llevantada. ‘Des de Governació tenim permanentment oberta una dotació econòmica per donar resposta als diferents municipis que pateixen situacions d’emergència, i això no és cap excepció’, ha ressaltat Ausàs.

El conseller de Governació ha recordat que el seu Departament disposa de ‘línies específiques’ per fer front a situacions d’emergència com la del temporal a la zona costanera. ‘Hi ha una partida oberta i donarem resposta a tots els ajuntaments’, ha declarat el conseller. Durant la seva visita, Ausàs també ha recordat que la Generalitat estarà ‘al costat dels ajuntaments’. El seu Departament permetrà canalitzar les ajudes per poder sanejar els serveis municipals malmesos (sanejament, enllumenat) i el mobiliari urbà.

A més de la Generalitat, la Diputació i l’Estat també han avançat que destinaran partides a ajudar els ajuntaments gironins castigats pel temporal.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li