Govern d’hipocresia

0
751

Quaranta dies han estat suficients per posar en evidĂšncia les profundes contradiccions del nou govern. ERC, PSC i Guanyem (cal no oblidar que aquesta Ășltima formaciĂł estĂ  integrada per l’esquerra radical de la CUP, CompromĂ­s, Som Alternativa, MES i la Forja) han demostrat que deien una cosa quan estaven a l’oposiciĂł i amb la seva arribada al poder fan just la contrĂ ria. Comencem per l’Ășltima d’aquestes mostres d’hipocresia polĂ­tica. Passin i vegin:

Fa nomĂ©s uns dies, la Forja, col·lectiu integrat a Guanyem i, per tant, part del govern de la ciutat, realitzava un acte vandĂ lic contra la comissaria de la Policia Nacional de Figueres. PrĂ cticament el mateix dia que el govern diu que tindrĂ  mĂ  dura amb l’incivisme, grups del govern realitzen actes vandĂ lics a la ciutat. Actes davant dels quals el govern va mantenir absolut silenci; deurĂ  ser que davant els actes incĂ­vics dels socis de l’alcaldessa, mĂ©s que mĂ  dura, es prefereix fer els ulls grossos.

Passem a un segon acte d’hipocresia polĂ­tica. Quan ERC i la CUP estaven a l’oposiciĂł van votar en contra de les 3 dedicacions exclusives, 3 de parcials i 4 cĂ rrecs de confiança del govern sociovergent. Uns van al·legar que no tenien mesura ni «seny», els altres que els salaris no anaven d’acord amb el salari mitjĂ  dels ciutadans de Figueres. En canvi, quan ERC i la CUP han tocat poder i arribat al govern han aprovat 4 dedicacions exclusives, 2 de parcials i 5 cĂ rrecs de confiança. Sembla que ara, per l’extrema esquerra, la seva proposta sĂ­ que Ă©s mesurada, sĂ­ que tĂ© «seny» i per descomptat les retribucions sĂ­ que sĂłn les adients. AixĂČ a pesar que superen en despesa a l’anterior govern.

PerĂČ la cosa no queda aquĂ­ i tenim un tercer acte d’hipocresia polĂ­tica. En l’anterior mandat els grups de l’oposiciĂł, entre els quals s’hi trobaven ERC i la CUP, vam haver de treballar molt perquĂš el govern sociovergent retornĂ©s totes les competĂšncies al ple i no estiguessin delegades en la Junta de Govern local. El motiu Ă©s que nomĂ©s les sessions del ple sĂłn pĂșbliques i si el que pretenem Ă©s un debat completament democrĂ tic i transparent el ple ha de tenir totes les competĂšncies que li atribueix la llei. En aquest nou mandat el primer que han fet ERC i la CUP Ă©s tornar a treure competĂšncies al ple per a delegar-les a la Junta de Govern local; precisament han fet el contrari del que defensaven quan estaven a l’oposiciĂł.

El que ens ha demostrat aquest govern d’extrema esquerra en nomĂ©s 40 dies Ă©s que quan governa fa el contrari que quan estĂ  en l’oposiciĂł. O, el que Ă©s el mateix, fa un complet exercici de populisme, hipocresia polĂ­tica i demagĂČgia.

Veient els estratagemes que va utilitzar l’extrema esquerra a l’oposiciĂł, estic convençut que l’era de la demagĂČgia, el populisme i la hipocresia polĂ­tica no ha fet res mĂ©s que començar a caminar amb aquest govern d’extrema esquerra, al qual se li ha sumat un convidat d’excepciĂł que venia a canviar les coses perĂČ actua com a estĂ tua de pedra deixant-ho tot igual. Res tĂ© menys credibilitat que un govern que diu una cosa i fa la contrĂ ria.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li