Govern d’hipocresia

0
856

Quaranta dies han estat suficients per posar en evidència les profundes contradiccions del nou govern. ERC, PSC i Guanyem (cal no oblidar que aquesta última formació està integrada per l’esquerra radical de la CUP, Compromís, Som Alternativa, MES i la Forja) han demostrat que deien una cosa quan estaven a l’oposició i amb la seva arribada al poder fan just la contrària. Comencem per l’última d’aquestes mostres d’hipocresia política. Passin i vegin:

Fa només uns dies, la Forja, col·lectiu integrat a Guanyem i, per tant, part del govern de la ciutat, realitzava un acte vandàlic contra la comissaria de la Policia Nacional de Figueres. Pràcticament el mateix dia que el govern diu que tindrà mà dura amb l’incivisme, grups del govern realitzen actes vandàlics a la ciutat. Actes davant dels quals el govern va mantenir absolut silenci; deurà ser que davant els actes incívics dels socis de l’alcaldessa, més que mà dura, es prefereix fer els ulls grossos.

Passem a un segon acte d’hipocresia política. Quan ERC i la CUP estaven a l’oposició van votar en contra de les 3 dedicacions exclusives, 3 de parcials i 4 càrrecs de confiança del govern sociovergent. Uns van al·legar que no tenien mesura ni «seny», els altres que els salaris no anaven d’acord amb el salari mitjà dels ciutadans de Figueres. En canvi, quan ERC i la CUP han tocat poder i arribat al govern han aprovat 4 dedicacions exclusives, 2 de parcials i 5 càrrecs de confiança. Sembla que ara, per l’extrema esquerra, la seva proposta sí que és mesurada, sí que té «seny» i per descomptat les retribucions sí que són les adients. Això a pesar que superen en despesa a l’anterior govern.

Però la cosa no queda aquí i tenim un tercer acte d’hipocresia política. En l’anterior mandat els grups de l’oposició, entre els quals s’hi trobaven ERC i la CUP, vam haver de treballar molt perquè el govern sociovergent retornés totes les competències al ple i no estiguessin delegades en la Junta de Govern local. El motiu és que només les sessions del ple són públiques i si el que pretenem és un debat completament democràtic i transparent el ple ha de tenir totes les competències que li atribueix la llei. En aquest nou mandat el primer que han fet ERC i la CUP és tornar a treure competències al ple per a delegar-les a la Junta de Govern local; precisament han fet el contrari del que defensaven quan estaven a l’oposició.

El que ens ha demostrat aquest govern d’extrema esquerra en només 40 dies és que quan governa fa el contrari que quan està en l’oposició. O, el que és el mateix, fa un complet exercici de populisme, hipocresia política i demagògia.

Veient els estratagemes que va utilitzar l’extrema esquerra a l’oposició, estic convençut que l’era de la demagògia, el populisme i la hipocresia política no ha fet res més que començar a caminar amb aquest govern d’extrema esquerra, al qual se li ha sumat un convidat d’excepció que venia a canviar les coses però actua com a estàtua de pedra deixant-ho tot igual. Res té menys credibilitat que un govern que diu una cosa i fa la contrària.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li