Girona rep amb tots els honors el Festival Internacional del Circ

0
1702

S’instal·larà, per primera vegada, al Camp de Mart de la Devesa i acollirà 88 artistes arribats de 14 països amb 24 atraccions


 

Després de l’èxit de les sis primeres edicions a Figueres, Girona serà, del 22 al 26 de febrer, per primera vegada, l’escenari de l’únic festival internacional del circ del nostre país, segon del seu gènere a Europa i un dels cinc esdeveniments més grans d’aquest tipus al món. Segons va explicar, en la seva presentació, el director de Festival Internacional del Circ Elefant d’Or, Genís Matabosch, en aquesta setena edició es podran veure 24 espectacles amb actuacions inèdites de companyies vingudes de Rússia, Xina, Bielorússia, Vietnam i Corea del Nord. Seran, en total, 88 artistes de 14 països diferents que competiran en 24 atraccions inèdites a Europa, davant d’un jurat internacional format per 15 importants directors i experts en circ vinguts d’arreu del món.

Aquesta serà també “l’edició més espectacular de la seva història”, amb motiu de la celebració dels 250 anys del naixement del circ modern a tot el món. En aquest sentit, Matabosch va avançar que de les 24 atraccions previstes, a hores d’ara ja n’hi ha catorze de confirmades. La contorsió extrema dels finlandesos Zephyr, l’equilibri amb escales dels russos Troupe Shatirov o les teles aèries dels australians Phoenix en són algunes de les destacades, que competiran per aconseguir l’elefant d’or, una escultura “d’inspiració daliniana” que reconeix el millor espectacle, i que atorgarà el jurat internacional. El segon i tercer classificats rebran el mateix guardó però en plata i bronze.

La gran carpa que acollirà el festival, instal·lada al Camp de Mart de la Devesa, tindrà capacitat per a 2.206 persones per a cadascuna de les cinc representacions previstes. A hores d’ara, ja s’han venut un terç de les 30.884 localitats que s’han posat a la venda.

Sobre el canvi de ciutat, Matabosch celebra el “coratge” de l’Ajuntament de Girona per acollir el festival, i va destacar que la proximitat del TAV i de l’aeroport Girona-Costa Brava ha de fer que augmenti el nombre d’espectadors vinguts de països com Rússia i França.

D’altra banda, els promotors mantenen “a llarg termini” la creació d’un Museu Europeu del Circ, tot i que per ara admeten que “no hi ha cap projecte a Girona”. Tot i això, la idea és que el festival es vinculi amb la ciutat que vulgui acollir aquest museu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li