Gerard Quintana: ‘Ja no hem de defensar ni el nostre espai ni el territori: només fem música’

0
1794

El líder de Sopa de Cabra encara un projecte ambiciós que el portarà a actuar aquest dissabte al Pavelló de Fontajau, de Girona, al costat de M Clan i Adrià Puntí, homenatjant les arrels del rock dels setanta


 

Sopa de Cabra farà dissabte el darrer concert dels tres anys de gira, al festival Temporada Alta. A partir d’aquí, què farà el grup?
A partir d’aquí vindrà el moment de reflexionar, de plantejar-nos com fem les coses i per què les fem. No ens aturarem. Estem pensant a trencar el patró de LP, de disc de llarga durada, i poder bolcar-nos en el concepte més senzill, més de single, que està molt més d’acord amb la manera d’arribar a la música que té la gent ara.

Així podrem tornar a veure Sopa de Cabra dalt d’un escenari?
És molt possible que a mitjans del 2018 llancem alguna novetat, una nova cançó, i no ens tanquem tampoc a tocar, ni de bon tros.

Com afronteu el futur?
Són temps en què és difícil preveure què vindrà, i amb aquest mateix esperit afrontem el futur, amb molta flexibilitat i amb la consciència i de saber que, si algun dia vam pensar que Sopa de Cabra era una etapa de les nostres vides, no és cert. Sopa de Cabra serà sempre Sopa de Cabra. L’activitat és el nostre objectiu.

Què us han aportat aquests tres darrers anys de gira?
Hem après a treballar millor entre nosaltres. A hores d’ara ja hem superat moltes coses, no hem de defensar ni el nostre espai ni el nostre territori, treballem a favor de la música, i això crea encara més complicitat. També tenim més bagatge: som capaços de fer-ho millor que abans, millor que mai. Tenim molt més per mà la mesura del que fem, el matís per expressar el que volem .

Què serà La Nit dels Sopa?
Hem volgut tancar la gira d’una manera ambiciosa, reunint tres caps de cartell. I cada vegada veiem més clara la possibilitat que aquest model tingui continuïtat: amb altres formes, ubicacions, apostant per grups emergents… No cal que sigui sempre al Palau de Fontajau, ni amb grups consolidats. Al final, la idea és compartir no només la música que fem, sinó allò que ens agrada.

Serà aquest el comú denominador dels propers festivals?
Sí, volem compartir a la ciutat on vam néixer, ens vam formar i vam créixer, la que ens va donar suport i va permetre que seguíssim caminant i endavant, no només el que fem, sinó allò que ens interessa de l’àmbit musical.

I sempre a Girona
Sí, i a la tardor.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li