Gerard Marín i Anna Corbella, a la regata Nova York-Barcelona

0
389

El GAES del figuerenc Gerard Marín i de la barcelonina Anna Corbella és un dels cinc equips que fins al moment s’han inscrit per participar a la primera edició de la New York to Barcelona Race, una regata a dos reservada a la classe Imoca Open 60, que servirà per donar el tret de sortida al nou Campionat del Món d’aquesta classe, i com a preparació per al gran repte de Marín i Corbella, la participació a partir del 31 de desembre a la tercera edició de la Barcelona World Race.
Després de quatre mesos de refit (posada a punt), el GAES va tornar a l’aigua el 28 de març amb algunes feines pendents, com la col·locació de la quilla definitiva i l’elecció de les 10 veles per completar la volta al món. “Teníem una quilla molt delicada, d’última generació, però s’han trencat totes les que s’han posat a altres embarcacions, i no ens en refiàvem. Hem demanat una quilla nova, però són peces úniques, difícils d’aconseguir, i encara no ha arribat, així que hem muntat una quilla vella que va fer l’última Barcelona World Race”, explica Marín.
La col·locació de la nova quilla i la tria de les veles, així com el refit de pintura, no es portarà a terme fins al juliol, un cop hagin tornat de Nova York. Marín i Corbella tenen previst marxar la setmana vinent cap als Estats Units, navegant a bord del GAES. “El dia 15 obrim la porta per sortir, i ho farem en funció de les condicions que hi hagi a l’estret de Gibraltar. Navegar fins a Nova York ens permetrà extreure conclusions”, comenta el regatista figuerenc.
Abans d’arribar a Nova York, els equips participants a la regata faran estada a Newport, a l’estat de Rhode Island, on el 24 de maig està prevista la disputa d’un pròleg de regata costanera fins al port de Nova York (142 milles). El 29 de maig tindrà lloc la Hudson River Race, una regata promocional, i l’1 de juny es donarà la sortida a la New York to Barcelona, amb 3.700 milles nàutiques de recorregut. L’arribada està prevista, com a molt tard, el 18 de juny, i el 20 o el 22 se celebrarà una regata final a la Ciutat Comtal.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li