Gerard Blanch: ‘A l’Alt EmpordĂ  hi ha molt de terreny i les muntanyes s’ho valen per fer-hi competicions’

0
2134

El ciclista de Cabanes, que competeix amb el Club Ciclista Vilajuïga, va ser el guanyador del primer Open BTT de la Jonquera 


Va ser guanyador del primer Open BTT de la Jonquera. Quina valoració en fa de la cursa de l’any passat?
Va anar molt bĂ©, crec que l’organitzaciĂł s’ho va treballar molt bĂ© i va haver-hi una bona participaciĂł de corredors. El circuit era divertit perquè hi havia una mica de tot: pista, pedra, baixades tècniques… Que hi haguessin corriols amb rocs feia que el recorregut fos dur, la gent que no tĂ© tècnica en aquest aspecte havia de baixar de la bicicleta i penalitzava molt. Penso que l’Ajuntament de la Jonquera s’ho va treballar molt i tot estava molt ben organitzat. Era una competiciĂł que no s’havia fet mai i ningĂş sabia com aniria, per tant, el resultat Ă©s mĂ©s que positiu. Sembla que, si tot va bĂ©, aquest 2021 es tornarĂ  a fer.

I aquesta competiciĂł, a prop de casa, no?
Va estar bé perquè ara feia molt de temps que no hi havia tornar a córrer per aquí, el més a prop era Banyoles o Girona, i penso que està molt bé que es facin coses aquí. A l’Alt Empordà hi ha molt de terreny i les muntanyes s’ho valen per fer-hi competicions.

Sembla que és la zona ideal però falta aposta, ho veu així?
L’última cursa que vaig córrer va ser a Barcelona, ja hi havia el confinament municipal, però em van fer un certificat per poder arribar a l’esdeveniment i aquell circuit no tenia res a veure amb el circuit de la Jonquera, per dir-ho així, el recorregut de l’OPEN BTT la Jonquera li donava mil voltes a aquesta prova que dic a Barcelona. No entenc perquè no es fan més activitats ciclistes aquí, suposo que hi ha interessos econòmics, però s’hauria de fer més. Ara, quan vols fer una cursa, tot és molt car i complicat i entenc que la gent no s’hi vol enganxar els dits. Per això valoro molt la iniciativa que va tenir la Jonquera per fer l’OPEN BTT, perquè és de valents tirar endavant una activitat així.

Ha sigut un any complicat pel que fa a les competicions. Com ho ha viscut?
L’entrenament ha estat molt caòtic perquè planifiques la temporada, però aquest 2020 no hem pogut planificar massa. A les primeres curses no em trobava massa bé dalt de la bici, a partir de la cursa de la Jonquera vaig anar a millor, i just després va arribar el confinament. Al principi no sabíem què fer amb els entrenaments, perquè vam veure que aniria per llarg i vam tornar a entrenar sobre rodet. Sobre rodet és molt dur perquè t’has d’hidratar molt i la càrrega que et suposa és molt més gran. I el súmmum va ser quan ens van avançar el campionat d’Espanya, no ha sigut un any per emmarcar.

Com augura la pròxima temporada?
Respecte l’equip, ja vaig dir que intentaria no marxar mai, a més, estic fent classes per mainada a l’escola. Cal agrair aquells qui ens donen suport, com un dels meus patrocinadors, LEX Girona: ens ajuda molt. Pel que fa a curses, vaig parlar amb l’entrenador i intentarem fer totes les que puguem, ja ho veurem. També vull provar de fer alguna cursa de carretera; potser l’any que ve tirem per la carretera, de moment ja tinc planificada alguna cursa a França, a veure si m’agrada aquesta modalitat.


  • Pots descarregar-te el suplement de ciclisme a l’Alt EmpordĂ , aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li