Gens d’empatia i el ‘no pel no’

0
1533

A l’últim plenari es van tombar dues propostes importants del govern: l’aparcament al solar de l’antic camp de futbol i la concessió de l’enllumenat de parcs i jardins. Van ser 9 vots a favor (PDecCAT, PP i Cs) i 10 vots en contra (ERC, CUP, PSC, CxF i no adscrits), perquè faltaven 2 regidors (ERC i CUP). Acceptem democràticament el resultat, com no podria ser d’una altra manera, però assenyalem la poca empatia que té l’alcaldessa, que és incapaç de negociar els assumptes importants abans de portar-los al Ple. No entén que només són 5 i amb 5 no aprova res, necessita dialogar amb altres grups municipals per aprovar les propostes. No n’hi ha prou de vendre la idea a la premsa uns dies abans, d’això sí que en sap: es va anunciar l’aparcament a bombo i plateret, quan no tenia res pactat. Les iniciatives s’han d’aprovar al Ple, no pots portar-les al plenari si saps que no t’ho aprovaran, la publicació a la premsa no substitueix la democràcia municipal. A més de no demostrar gens d’empatia, és una irresponsabilitat, com si pensessis que si no s’aprova, no s’aprova i no passa res. Sí que passa: hem perdut una gran oportunitat per a la ciutat.

Sobre l’enllumenat de parcs i jardins el Partit Popular vam votar a favor d’una nova concessió perquè un informe de la interventora indicava que en aquest moment no convenia la municipalització del servei, fins que les arques locals no estiguessin més equilibrades. Aquesta era una decisió que podíem ajornar uns pocs anys i ara sortir del pas amb un contracte extern (que es podia modificar a partir del tercer any). Aquest temps, a més, ens permetia anar treballant i resoldre el conflicte laboral amb els treballadors, amb millors solucions que l’extinció dels llocs de treball que proposava el regidor Òscar Vergés. En aquest cas, com el de l’antic camp de futbol, el no pel no de la resta de l’oposició d’esquerres més la suma dels nos adscrits, denota més que alguns ja estan en precampanya que no pas que prioritzin els interessos de la ciutat. Fins i tot l’Associació de Veïns de la Plaça de l’Estació ha hagut de sortir a denunciar-ho anunciant accions per reivindicar un aparcament tan necessari per a la zona.

La gran excusa d’ERC va ser que la proposta de l’aparcament no havia passat per un grup de treball (iniciativa seva, en Francesc Cruanyes, regidor de Patrimoni sorprenentment membre del propi govern) que havia de fer propostes sobre els solars buits de Figueres i que en un any i mig no ha donat senyals de vida. No ens han comunicat res fins que el govern no ha presentat la proposta de llogar l’espai de l’antic camp de futbol a la Fundació de la Residència Vilallonga, que n’és la propietària del solar. Ens sembla una mala excusa que no justifica que hàgim perdut 330 places d’aparcament al costat del centre.

Repeteixo, hem perdut una gran oportunitat pel creixement de la nostra ciutat i no tot s’hi val per esgarrapar uns vots. L’interès del que més convé a la ciutat hauria de ser la primera prioritat, com ho és per nosaltres el Partit Popular per sobre de discrepàncies ideològiques amb el partit en el govern local. Per exemple, l’aparcament a l’entrada de Figueres per la ctra. de Llançà es va aprovar gràcies als vots del Partit Popular, i ara que està acabat tothom se’n beneficia i es felicita de tan bé que ha quedat. Fins i tot el Partit Socialista, que va votar en contra en el seu dia, ara s’afegeix a les felicitacions (cal veure-ho per creure-ho).

Total, que entre la manca d’empatia, per una banda, que té l’alcaldessa, que resulta incapaç de dialogar per tirar endavant els projectes de govern i, per altra banda, que alguns partits ja s’han posat en mode portar la contrària a tot per marcar perfil propi de cara a les eleccions municipals del 2019, ens espera un any d’inacció i de pèrdua d’oportunitats per Figueres.

Així no, companys, així no. Queda sempre la possibilitat d’abstenir-te, si no estàs d’acord amb les formes, i no impedir l’aprovació del projecte.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li