Garriguella i Vilajuïga anuncien l’arribada de la fibra òptica

1
2449

Els treballs per implementar la xarxa començaran després de l’estiu i es preveu que el funcionament per complet de la fibra òptica sigui el 2020


 

Garriguella i Vilajuïga ja han fet diversos tràmits per l’arribada de la fibra òptica als seus termes municipals. Els treballs per implementar la xarxa començaran després de l’estiu i es preveu que el funcionament per complet de la fibra òptica sigui el 2020.

Garriguella va aprovar en junta de govern el Pla que preveu el desplegament de la fibra òptica presentat per Telefónica de España, SAU. La instal·lació de cablejat es farà sobre la infraestructura ja existent, per canalització, allà on hi hagi cable de coure, o en aeri, sobre pals existents o sobre façanes. Per tant, no es preveuen treballs d’obra civil i amb l’aprovació del pla s’autoritza únicament l’estesa de cable. El desplegament seguirà el mateix recorregut que la xarxa actual de coure de Telefónica a través de la qual la resta d’operadores presten els seus serveis. L’Ajuntament informa que un cop s’hagi completat el desplegament de la xarxa i quan s’assoleixi la penetració d’aquesta tecnologia de més del 20% dels veïns, la resta d’operadores hauran d’adaptar les seves xarxes en un termini de cinc anys. A partir d’aquí ja es produirà «l’apagat» de la xarxa de coure.

Vilajuïga també va acabar de tancar dates amb Telefónica la setmana passada sobre la qüestió de la fibra òptica. El consistori informa als veïns que el desplegament de la nova tecnologia es farà per infraestructura existent i sobre façana. Els treballs també s’iniciaran el tercer trimestre d’aquest any i per tant van paral·lels als de Garriguella.

1
Leave a Reply

avatar
1
0
0
 
1
joan
   
El més nou Més antic Més votat
Notificar-li
joan
Convidat
joan

Visca la Republica contractant empreses del Ibex Espanyoles !