Garriguella i l’Ășltim combat aeri

0
739

L’aviador republicĂ  Josep FalcĂł (Barcelona, 1915 – Tolosa de Llenguadoc, 2014), va protagonitzar el contraatac i va ser el darrer en abatre un aviĂł del bĂ ndol nacional a Catalunya abans de la Retirada


 

El 6 de febrer del 1939 es va produir el darrer combat aeri de la Guerra Civil. Va ser sota el cel de l’EmpordĂ , a l’antic camp d’aviaciĂł de VilajuĂŻga-Garriguella. Sis aparells de la legiĂł CĂČndor van atacar la base aĂšria per destruir l’aviaciĂł republicana. L’aviador republicĂ  Josep FalcĂł (Barcelona, 1915 – Tolosa de Llenguadoc, 2014), va protagonitzar el contraatac i va ser el darrer en abatre un aviĂł del bĂ ndol nacional a Catalunya abans de la Retirada.

Garriguella ha organitzat un acte el proper 10 de febrer al Celler Mas Llunes (11 h). El professor i escriptor Joan Manuel Soldevilla moderarĂ  la trobada, que ha estat coordinada per David GarcĂ­a Algilaga, historiador i coautor del llibre AerĂČdroms republicans de Girona (1936-1939). L’esdeveniment comptarĂ  amb la participaciĂł de l’historiador d’aviaciĂł Roberto PlĂ , el veterĂ  aviador JosĂ© Antonio Chicharro, el periodista de Garriguella Josep PlayĂ  Maset, el veĂ­ del municipi Joaquim Soler, i els historiadors David GesalĂ­ i David ĂĂ±iguez.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li