García Mestres irromp amb el segon lloc al català de promeses de bikini fitness

0
804

Eva García i Mestres és una barcelonina de 33 anys, establerta a Figueres des del 2008, que ha irromput amb molta força en el món del fitness, la versió femenina del culturisme. Amb només quatre setmanes d’entrenament i una de dieta, Mestres es va presentar al Campionat de Catalunya de promeses a la modalitat de bikini fitness i es va proclamar subcampiona en la talla fins a 1,63 m. La quarta posició al Campionat de Barcelona, i la cinquena al de Catalunya, són els altres resultats destacats que ha aconseguit en la seva primera incursió en el món del fitness.
Esportista des de molt petita (amb cinc anys va començar a practicar l’atletisme), feia temps que no aconseguia ubicar-se en una pràctica esportiva concreta. “Tothom em deia que tenia molt bona base muscular, i m’animaven a introduir-me en el culturisme. Però jo no em veia tan masculina i no ho feia”, explica Mestres, que destaca que amb l’aparició del bikini fitness dins el món del culturisme va veure la llum: “La Federació Internacional ha eliminat el culturisme femení passant a ser la modalitat woman’s physic i ha introduit el bikini fitness que és on jo em veig amb ànims de competir, on aquí la dona ha de ser més femenina, no tan musculada, però sí molt tonificada. No es busca la definició total dels músculs, però sí que volen que es tinguin les espatlles amb forma, un cul ben posat, ferm i musculat, res de flacciditat ni greix acumulat i un somriure d’orella a orella gaudint de l’acte ”.
La seva irrupció va ser espectacular, amb el segon lloc al català de promeses en bikini fitness, i ja es prepara per participar al setembre en diversos opens (competicions privades amb premis en metàl·lic) i per preparar la seva presència al Campionat d’Espanya, que se celebrarà a l’octubre a Tenerife, i també a la Copa Catalana. El seu objectiu no és cap altre que “arribar als Estats Units” i conèixer el polifacètic Arnold Schwarzenegger, actor, polític i considerat un dels personatges més importants en la història del culturisme, amb diversos títols de Míster Univers i set cops Míster Olympia. “M’ha de conèixer!”, afirma convençuda.
Per arribar-hi, però, cal convertir-se en professional, una fita que s’aconsegueix guanyant un Campionat d’Europa o del Món. “Sincerament, sí que m’hi veig arribant als Estats Units. No tinc pressa per aconseguir-ho, no em vull marcar un temps. A diferència d’altres, jo m’alimento de forma natural, bio, i no prenc suplements químics de cap mena ni m’injecto cap cicle hormonal”, diu Mestres, que afegeix que “necessito temps perquè el meu cos s’adapti. Però un cop arribi al punt que toca, no m’atura ningú”.

dieta. La seva alimentació passa per menjar molta verdura (“controlant la que té més sucre”), carn de pollastre i de gall d’indi (“poca vedella i res de porc”) i hidrats de carboni (“arròs, pasta, cereals i farina, tots integrals i bio”), però quan s’apropa l’hora de la competició redueix els hidrats. “En el meu cas, toca una dieta molt estricta i hiperproteica. Les dues últimes setmanes, tot bullit, sense sal, sense oli i només proteïnes. Al principi haig de beure molta aigua, però l’haig d’anar reduint. El dia abans només puc beure’m un litre, i 12 hores abans ja no puc ingerir cap líquid ni menjar”, comenta Mestres, que destaca que la seva dieta és diferent a la d’altres competidores “perquè la meva condició física és diferent, i també perquè prenc alimentació bio i suplements de proteïnes vegetals bio”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li