Fulla de Figuera pel Motel Empordà

0
478

A la carta de molts restaurants catalans hi trobem plats com el bacallà a la mussolina d’all o les faves a la menta. No són plats de l’anomenada cuina de l’àvia, però ja han esdevingut uns referents de la gastronomia catalana. Tots dos, entre molts altres, van ser creats per Josep Mercader (Cadaqués, 1926 – Figueres, 1979), l’hoteler que va muntar fa 50 anys el Motel Empordà. Els gourmets l’han reconegut sempre com un dels seus mestres, i a l’establiment, com tot un referent.
Coincidint amb l’efemèride, l’Ajuntament de Figueres va acordar lliurar la Fulla de Figuera en la categoria de plata a aquest establiment “en reconeixement al seu mestratge, pioner en la renovació de la cuina catalana moderna”. El lliurament del guardó, que va recollir el gendre de Mercader i actual director de l’establiment, Jaume Subirós, es va celebrar el passat 23 de desembre al saló de sessions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li