Front comú perquè Figueres deixi «la imatge decadent actual»

0
669

Les tres entitats que representen més de 500 empreses estan fent una llista de propostes que lliuraran a l’Ajuntament


Donar un impuls a la ciutat de Figueres perquè recuperi la seva capitalitat i pugui revertir la imatge decadent actual. És el que volen Comerç Figueres Associació, l’Associació d’Hotels de Figueres i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà. Aquestes tres entitats s’han unit per treballar per a la millora de la ciutat i actualment elaboren una llista de propostes que, en els pròxims dies, lliuraran a l’Ajuntament. Les tres entitats representen més de 500 empreses, que generen més de 7.000 llocs de treball.

El grup sorgit assegura que les propostes van més enllà de la situació de crisi actual arran de la pandèmia de la Covid-19, i volen que ajudin a dibuixar la ciutat dels propers 10 o 15 anys. Fa mesos que van començar a parlar de fer un front comú i ara la crisi ha estat el desencadenant per iniciar la taula de treball conjunta.

En un comunicat el grup afirma: «Tenim una ciutat privilegiada, que està situada a pocs minuts de la frontera i del mar, i al mig d’un territori extraordinari. Tenim una ciutat connectada amb el tren d’alta velocitat, que compta amb un hospital de referència, que durant aquesta crisi ha demostrat el seu gran valor i la seva bona gestió; amb un equipament excepcional com és el Museu Dalí i la casa natal del pintor; i amb un llegat patrimonial de primer ordre com el Castell de Sant Ferran, per citar-ne alguns exemples». Per això, des de les entitats remarquen que no s’aprofita prou tot aquest gran potencial de la capital de l’Alt Empordà.

Les tres associacions consideren, entre d’altres, que calen mesures urgents per reactivar l’activitat comercial. «La ciutat compta amb un centre comercial a cel obert que es podria potenciar molt més», afirmen.

A més, asseguren, cal potenciar el turisme. En aquest sentit proposen, entre d’altres, que la ciutat deixi de viure a l’esquena del Museu Dalí i reclamen que «s’enllesteixin, al més aviat possible, les obres de la casa natal de Salvador Dalí perquè és un pol d’atracció de visitants molt important per a la ciutat».

En un altre àmbit destaquen que cal posar ordre a la ciutat i millorar la neteja. «Això és prioritari abans d’iniciar campanyes de promoció», remarquen.

Finalment, en el document fet públic dijous passat, el grup conclou: «Volem que la gent tingui ganes de passejar per la ciutat i que s’enamori de Figueres».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li