Front comú per un pavelló nou

0
1007

Figueres és la segona ciutat de la demarcació gironina amb més habitants però també és, amb diferència, la que presenta un dèficit més latent en matèria de pavellons esportius. Per deixar palesa aquesta situació, els presidents de cinc clubs poliesportius de la capital empordanesa han decidit sumar esforços per reclamar unes instal·lacions esportives concordants amb les necessitats poblacionals del municipi. La prova més evident d’aquesta comunió es va viure divendres 8 de maig, quan els màxims responsables del Club Hoquei Figueres, el Club Bàsquet Adepaf, el Club Bàsquet Escolàpies, el Club Voleibol Figueres i el Patinatge Artístic Figueres van entregar a l’Ajuntament un total de 1.269 firmes per reclamar la construcció d’un pavelló poliesportiu nou a la ciutat.
“Figueres necessita històricament un pavelló nou per poder-se acostar a la mitjana de pavellons de les altres ciutats. Aquesta mancança crea una fuita de talent esportiu a altres ciutats, com demostra la marxa del futbol sala o de l’handbol, per exemple”, explica el president del CH Figueres, Roger Ferré.
Per sustentar la seva demanda, la germanor entre els clubs no només s’ha traduït en una entrega de signatures a l’edifici consistorial, sinó també en l’elaboració d’una taula que compara la xifra d’instal·lacions d’aquestes característiques a les principals ciutats gironines en funció del seu nombre de veïns. Les dades són categòriques: Figueres té dos pavellons i un cens de 45.444 persones, l’equivalent a una infrastructura poliesportiva per a cada 22.722 habitants, una ràtio molt allunyada d’altres ciutats com Olot (4.845), Girona (5.502), Lloret de Mar (7.725) o Ripoll, que amb quatre pavellons i 10.751 habitants té la menor ràtio pel que fa a aquest aspecte (2.688). “Les xifres parlen per si soles”, puntualitza Ferré.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li