Fre a l’evolució de nous casos de Covid i tercera setmana sense morts a la comarca

0
1622

Les dades actualitzades per Salut en el moment de tancar aquesta ediciĂł eren de 677 Covids i 5.077 casos sospitosos


La darrera setmana ha evidenciat un fre important en el registre de nous casos de Covid-19 a l’Alt Empordà. La comarca ja suma un total acumulat de 677 positius. Això representa encara un increment, però lleuger, del SARS-CoV. En concret, es tracta d’una evolució de l’1,6%, molt per sota de la tendència de les darreres setmanes.

L’altre aspecte a destacar de les xifres que ofereix el Departament de Salut és l’augment encara accentuat de casos considerats sospitosos. És a dir, aquells que no han estat sotmesos a proves PCR o a testos ràpids fiables i només han presentat símptomes. En aquestes circumstàncies el professional sanitari fa una derivació cap al servei de vigilància epidemiològica. Si fa una setmana els casos sospitosos havien augmentat un 7,3% respecte de l’anterior, aquests darrers set dies l’increment frega el 8%. Hi ha un nou registre de 5.074 sospitosos de Covid-19.

En la tendència per municipis se segueix la dinàmica de fa una setmana. Hi ha el mateix nombre de municipis amb color blau fosc (major densitat de casos per tant per cent d’habitants). Podeu veure el mapa de municipis en aquesta pàgina que actualitza diàriament el Departament de Salut.

Per ABS, àrees bàsiques de salut, Figueres, amb major densitat de població, registra 257 casos positius acumulats i Roses 172. Tant en una àrea com en l’altra l’augment és d’un parell o tres de casos respecte de la setmana passada. A la Jonquera se n’ha registrat un de nou, a Vilafant també un i a l’Escala, 3 de nous. Pel que fa a Peralada i Bàscara, registren un cas més respectivament i Llançà es manté per segona setmana amb 20 casos positius de Covid-19.

La Fundació Salut Empordà (l’hospital de Figueres, el Sociosanitari Bernat Jaume i l’ABS de l’Escala) ja fa setmanes que dona l’actualització de les dades de manera més espaiada. En el darrer recompte s’informa de 349 casos positius de coronavirus acumulats, 5 de nous l’última setmana. D’altra banda, l’hospital ha tingut un ingrés per coronavirus els últims dies, però ja se li ha donat l’alta. El total d’altes acumulades és de 182.

Pel que fa a morts, la Fundació Salut Empordà té 24 defuncions acumulades. Tot i això, el nombre de víctimes mortals per coronavirus a l’Alt Empordà és de 36, segons Salut. La comarca no té cap mort per Covid-19 des de fa més de tres setmanes.

  • Pots veure el mapa comarcal i les dades per ABS, aquĂ­.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li