Francesc Pous: ‘La Mitja ha de fer un salt qualitatiu: mĂ©s dorsals i veure si el circuit pot absorbir el gruix d’atletes’

0
1181

Pous, director de la Mitja de Figueres i l’ideòleg de l’anomenat Quilòmetre Llançat, apunta que la prova espera congregar enguany al voltant d’uns 1.700 corredors


 

Com recorda la primera ediciĂł amb la perspectiva del temps?
L’any passat ens vam esforçar molt perquè quedés una primera edició digna. Som una associació sense ànim de lucre, tothom treballa i costa molt conjuntar els esforços, però juntament amb el suport de l’Ajuntament de Figueres vam decidir tirar-ho endavant i en general la gent va sortir molt contenta. L’única cosa que no vam gestionar correctament va ser el nombre de dorsals, vam fer una previsió inicial a la baixa que va resultar curta, i és per això que aquest any hem decidit incrementar-los.

Quants atletes s’esperen?
De la mitja marató posarem en circulació 800 dorsals, de la cursa de 10 quilòmetres n’hi haurà 400 i de la Menuda passarem de 300 inscrits a 500. En total hi haurà uns 1.700 dorsals, pràcticament el doble de l’any passat (uns 1.000).

El recorregut serĂ  el mateix?
Aquest circuit té una vigència homologada de fins a set anys i, per tant, el recorregut serà exactament el mateix. El que sí que intentarem és reforçar tots els aspectes que creiem que es poden millorar respecte a la primera edició: treballarem per fer un final de cursa molt més potent i més ben condicionat, de la mateixa manera que hem mantingut el Km Llançat. Pel que fa a corredors destacats, hi haurà, entre d’altres, Reyes Estevéz, que repeteix, o Pablo Villalobos –campió estatal de Marató 2017– i Jordi Gamito.

Hi haurĂ  corredors de fora?
Hem apostat molt fort per trencar fronteres. Fins l’any passat teníem un impediment per part de la regulació de la Federació Catalana d’Atletisme en relació amb el volum d’inscrits estrangers. Hem parlat amb la Federació i els hem fet entendre que el topall anterior, de 5%, era molt baix, i més tenint en compte que ens trobem a tocar de la frontera. Una vegada hem pogut aixecar aquesta barrera hem vist que del volum d’inscripcions n’hi ha gairebé un 20% que provenen de França. Tot això farà que Figueres tingui un gran gruix de corredors i això provocarà més activitat econòmica.

PodrĂ­em dir que la prova ja estĂ  consolidada?
L’any de consolidació normalment és el segon. El primer any és el més difícil, costa arrencar, tot i que nosaltres vam tenir la gran ajuda d’en Reyes i al final vam assolir un èxit de participació. Aquest any la Mitja ha de fer el salt qualitatiu, això vol dir treure més dorsals en circulació i veure si el gruix dels atletes pot ser absorbit pel circuit. Ara bé, cal anar pas a pas.

Créixer, però moderadament.
Exacte. El que volem ara és fer una crida a la participació. Fins ara la gent ha sortit al carrer a manifestar-se per causes polítiques o socials, i el que desitgem des de l’organització de la Mitja és que ara puguin prendre els carrers per sortir a córrer i a gaudir. De fet, un dels aspectes que cal potenciar és el de l’animació: intentarem que no hi hagi punts morts i que l’animació sigui present al llarg de tot el recorregut. L’arribada és molt potent i la sortida i algun tall del circuit també, però sabem que hi ha trams desangelats. El nostre objectiu és que a partir d’aquest any tinguin més ambient.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li