Francesc Paneque: ‘Proposem crear un teixit de barris de veritat, ser escoltats i estudiar-ne les mancances’

0
1411

Francesc Paneque Ă©s el candidat a l’alcaldia de Figueres per VeĂŻns Figueres


 

On creu que ha malinvertit el govern de Figueres durant aquest Ășltim mandat?
El primer de tot Ă©s el cinema Las Vegas, encara han d’explicar d’on van treure els diners per desenvolupar-ho. TambĂ© penso que han malinvertit en avançar-a la Casa Museu DalĂ­, el govern no sabia quĂš hi havia a dins i ja estaven donant diners. No dic que no s’hi hagi d’apostar, perĂČ cal fer-ho ben fet. Si l’Ajuntament de Figueres fos una empresa, ja hauria fracassat infinitat de vegades.

Digui’m una cosa que hagi fet bĂ© el govern de la ciutat.
El millor ha estat la marxa de Marta Felip. I les fotos promocionals al Facebook, aixĂČ tambĂ© ho fan bĂ©.

Amb qui pactaria i amb qui no a l’hora de crear equip de govern? Es preveuen uns comicis fragmentats.
Pactarem amb tothom qui tingui com a prioritat les persones i després la ciutat. En aquest ordre. Actualment sembla que les persones de Figueres no es tinguin en compte i realment fa pena quan veus cares de gent, que coneixes de tota la vida, i saps els problemes que tenen per tenir quatre iogurts a la nevera i una ampolla de llet.

Des del seu partit, com pensen revertir els Ă­ndexs de pobresa i risc d’exclusiĂł social? La situaciĂł Ă©s alarmant.
La proposta principal Ă©s que s’ha de tenir cura exhaustiva del pressupost municipal. Som conscients que no es pot solucionar tot, perĂČ sĂ­ que podem millorar una mica la vida de les persones. La proposta Ă©s crear cooperatives de treball amb fons europeus, per tant aixĂČ no costaria diners al consistori. Aquestes cooperatives de treball donarien oportunitats de feina a molta gent i s’haurien d’aplicar a diferents zones de la ciutat.

Quan entrarĂ  en servei el tercer pavellĂł i la segona piscina si la decisiĂł Ă©s a les seves mans? I el finançament d’on sortirĂ ?
Qui pot dir que no a un tercer pavellĂł? La idea Ă©s bona, perĂČ, tenim diners per a aquest equipament i deixant de cobrir mancances mĂ©s importants? Hi ha una fĂłrmula per dotar la joventut de Figueres per fer esport a l’aire lliure, i Ă©s aprofitar les parcel·les que no s’utilitzen. Condicionar-les costaria quatre cĂšntims i seria una bona opciĂł.

L’obertura de Las Vegas ha estat un fracàs?
RotundĂ­ssim i dolorĂłs. Els diners destinats, els explicats i els no explicats, encara no sabem de quĂš serveixen. La catifa vermella va quedar molt bĂ© perĂČ quant ha costat, aixĂČ, a cada ciutadĂ ? S’ha tret d’allĂ  on no n’hi havia.

QuÚ cal fer amb la plaça de Braus?
Bona pregunta. Ha de tenir un caliu cultural, allĂ  s’hi pot fer molta activitat a l’aire lliure o col·locar-hi una carpa no gaire costosa per fer-hi actes, xerrades, exposicions, jocs… S’ha de remodelar i s’hauria de fer un bon pla.

Digui’m amb una frase en quĂš es diferencien les seves propostes de les de resta de candidatures en els segĂŒents Ă mbits:
-Seguretat/Civisme
La GuĂ rdia Urbana no es podria haver gestionat pitjor. Ara mateix, de 90 agents necessaris a Figueres es passarĂ  a tenir-ne 60. AixĂČ Ă©s un terç sencer, per tant, s’haurien d’ampliar i coordinar tots els cossos de seguretat.

-Mobilitat/Aparcament
Hi ha qui paga per anar a fer laberints i aquĂ­ Figueres Ă©s gratuĂŻta, aquesta activitat. Entris per on entris, Ă©s un laberint. I l’aparcament Ă©s un dels mĂ©s cars de la provĂ­ncia de Girona.

-Urbanisme i equipaments
Cal un manteniment del que ja tenim i a partir d’aquĂ­, programar-ne de nous. El Museu del Joguet estĂ  caient i tenen goteres. I aixĂČ fa temps que s’avisa i ningĂș hi fa res.

-Barris
Estan totalment oblidats. Aquest mes han vingut totes les candidatures, sobretot l’oposiciĂł i els que governen, perĂČ no havien vingut abans. Nosaltres proposem crear un teixit de barris de veritat, ser escoltats i mirar les mancances actuals, ja que per millorar les situacions no calen inversions grosses. Cal adequar els parcs i tambĂ© proposem fer un parc infantil per a mainada amb discapacitats i cadires de rodes.

-Comerç
Comerç Figueres ha perdut diverses vegades el tren. Estem en una espiral d’interessos, els lloguers sĂłn elevats i no hi ha relleu generacional. Proposem un programa de desenvolupament que inclogui el relleu dels comerços oberts i crear un relleu d’aprenentatge entre la gent gran i els mĂ©s joves, que necessiten feina. HaurĂ­em de recuperar la figura de l’aprenent.

-ImmigraciĂł
A Figueres convivim mĂ©s de 90 paĂŻsos i cultures diferents, i jo soc molt curĂłs amb la immigraciĂł. El meu pare va emigrar a Alemanya quan jo tenia sis anys i sĂ© el que Ă©s fer la primera comuniĂł o passar Nadal sense el pare. L’any 1964 Alemanya ja tenia un molt bon pla d’immigraciĂł i seria un model molt aplicable aquĂ­. Cal una integraciĂł pacĂ­fica i ordenada, aquĂ­ no sobra ningĂș, i a Figueres menys. La pobresa no ens ha vingut per la gent de fora. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li