Francesc Cruanyes fa un pas al costat i permet que Jordi Masquef faci d’alcalde

0
1147

El gest del primer tinent d’alcalde deslloriga una situació tensa que posava encara més difícil la renúncia de Marta Felip


 

Via lliure perquè el segon tinent d’alcalde, Jordi Masquef, pugui assumir el càrrec que Marta Felip deixarà definitivament d’aquí a uns dies. Dijous passat a la tarda el número dos de la llista i primer tinent d’alcalde, Francesc Cruanyes, va comparèixer a la sala de plens de l’Ajuntament per anunciar que renuncia a ser alcalde de la ciutat. Acabava, així, un episodi intens de pugnes i negociacions per aconseguir que l’alcalde fos Jordi Masquef, el número 4 de la candidatura i el recentment nomenat cap de llista del PDeCAT per a les municipals del 2019.

Francesc Cruanyes ja es va postular com alcalde a principis de juny quan es va fer públic que Marta Felip ocuparia el càrrec de secretària general d’Empresa i Coneixement de la Generalitat. En un tuit, Cruanyes assegurava que com a número 2 de la llista no preveia cap altre escenari que el «d’assumir l’alcaldia i contribuir a la governabilitat de la ciutat». Durant tots aquests mesos el regidor ha mantingut aquesta posició convençut que, en la seva condició d’independent, podia garantir un final de mandat «constructiu, pacífic i plural». Tot i això, des del mateix equip de govern es va apostar perquè el relleu de Marta Felip fins a les eleccions fos Jordi Masquef i, d’altra banda, el PDeCAT de Figueres ja es va afanyar a convocar unes primàries per proclamar-lo oficialment candidat.

Dijous, però, Cruanyes va manifestar que mai no ha vist Masquef com un rival o un adversari i que entenia les seves «legítimes aspiracions». Tot i això, el mateix Cruanyes admetia que va iniciar converses amb grups de l’oposició (els més afins a les seves idees) però es va adonar que no comptava amb la «confiança sòlida» del propi equip de govern. Fins i tot algun dels seus membres li va arribar a manifestar que en un ple per investir-lo alcalde hi votaria negativament.

Entre les opcions que tenia Francesc Cruanyes hi havia deixar l’acta o convertir-se en regidor no adscrit. El primer tinent d’alcalde va explicar que per responsabilitat ha decidit continuar amb les seves funcions fins al final del mandat. També va explicar que la relació amb el govern municipal és «cordial, franca i honesta» i que «ningú ha intentat comprar» la seva renúncia. Va afegir també que Jordi Masquef pot comptar amb ell si és alcalde i que li encomana «enfortir el govern que la ciutat es mereix».

Pel que fa a les eleccions del 2019, Cruanyes no va voler avançar si preveu la possibilitat de presentar-se en alguna altra llista. Va dir: «No he arribat a aquesta pantalla».

MARTA FELIP. L’alcaldessa va agrair a Francesc Cruanyes el seu «gest de generositat». I és que Marta Felip ja pot renunciar de manera formal a l’alcaldia de Figueres, ara que s’ha desencallat la situació. De moment, no hi ha data encara per al ple de renúncia ni tampoc per al de la possible investidura de Jordi Masquef com a alcalde, si és que això ho decideix el ple.

JORDI MASQUEF. Ahir Jordi Masquef va fer una declaració sobre el pas al costat de Cruanyes i va dir: «Celebro la decisió de Francesc Cruanyes de desbloquejar la situació i facilitar el relleu a l’alcaldia de Figueres, una vegada es formalitzi la renúncia de Marta Felip». Afegia que «si soc alcalde compto amb Francesc Cruanyes per continuar treballant per la ciutat». Masquef va anunciar que una vegada s’hagi formalitzat la renúncia de l’alcaldessa, «iniciaré una ronda de converses amb els grups municipals».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li