Fortià reprèn el projecte de la Casa de la Reina Sibil·la amb la idea de portar-hi l’Ajuntament

0
783

Els treballs costaran uns 250.000 euros, 100.00 dels quals els aportarà la Diputació de Girona


L’Ajuntament de Fortià ha iniciat el procés per licitar els treballs de rehabilitació de la Casa Reina de la Reina Sibil·la, també coneguda com a Can Borrassana, amb l’objectiu de traslladar-hi totes les instal·lacions municipals. De fet, el projecte ja s’havia d’executar l’any 2010, però finalment va quedar sobre la taula.

En aquesta fase, es rehabilitarà la façana de l’immoble –que data del segle XVII–, es consolidaran les voltes interiors, s’hi habilitaran dos blocs d’escales (de fet, un ja hi és i només s’ha d’arranjar, mentre que l’altre s’ha de construir de nou) i s’arranjaran altres detalls variats de l’interior de l’edifici.

Els treballs costaran uns 250.000 euros, 100.00 dels quals els aportarà la Diputació de Girona. La resta els cobriran l’Ajuntament i una altra subvenció del Trienni Cultural dels Béns Culturals d’Interès Nacional que atorga la Generalitat de Catalunya. I quan estiguin enllestits, abans de poder-hi traslladar l’Ajuntament, encara caldrà executar una última fase, que està valorada en uns 200.000 euros i ja té concedida una subvenció de 40.000 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li