Formen una brigada cĂ­vica i de neteja per al barri de Sant Joan

0
24573

El grup, format amb membres de la comunitat gitana, funciona gràcies al pla d’ocupació “Bones Pràctiques”  finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya 


Des de principis de febrer quatre membres de la comunitat gitana del barri de Sant Joan treballen en una brigada de neteja i civisme per mantenir neta la zona i conscienciar els veïns en aquest objectiu. La brigada funciona gràcies al pla d’ocupació “Bones Pràctiques”, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC ), i que l’Ajuntament de Figueres mantindrà durant sis mesos.

L’actuaciĂł, que compta amb la col·laboraciĂł de diverses Ă rees municipals aixĂ­ com de l’Oficina del Pla pel Desenvolupament Comunitari del barri, actua a tres nivells. Per una banda, es reforça l’equip de neteja municipal a la zona perĂČ, a la vegada, s’ofereixen tallers a nens, adolescents i adults per sensibilitzar-los a favor d’una bona gestiĂł dels residus, un dels grans problemes del barri. El programa tambĂ© preveu una tercera fase on es deixen de banda les escombres i els treballadors de la brigada surten al carrer per repartir dĂ­ptics i informaciĂł als punts mĂ©s conflictius amb la missiĂł d’inculcar respecte pels espais pĂșblics.

Els integrants de la brigada asseguren que els resultats ja comencen a ser visibles i que els barris de Sant Joan i el Culubret estan mĂ©s nets que abans. Diuen que molts dels que hi viuen tambĂ© noten els resultats i que aixĂČ Ă©s, sens dubte, positiu. El pla d’ocupaciĂł que ha donat feina a quatre membres de la comunitat gitana residents a la zona busca justament aixĂČ: aconseguir tenir aquests barris mĂ©s nets perĂČ tambĂ© sensibilitzar la poblaciĂł i que els hĂ bits “calin” entre els seus habitants.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li