Foment comença les obres de construcció de l’estació provisional del tren a Vilafant

0
573

El Ministeri de Foment, a través d’Adif, ha iniciat les obres de construcció de l’estació ferroviària de l’Alt Empordà, en el terme municipal de Vilafant. El pressupost d’aquesta actuació puja a 5,1 milions d’euros. Les noves instal•lacions permetran la circulació d’alta velocitat i d’ample convencional. Està previst construir una plataforma elevada sobre les vies d’ample convencional de la línia Barcelona-Portbou i de la Línia d’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-frontera francesa, la missió de la qual serà prestar servei en una primera fase a les circulacions procedents tant de França pel seu costat nord, com de Barcelona i Girona pel costat sud, dintre de la Línia d’Alta Velocitat.

L’estació tindrà una superfície total de 12.598 m2, distribuïts entre l’edifici de viatgers, l’aparcament i els vials d’accés que connectaran amb la trama urbana de Figueres. L’edifici de viatgers disposarà de 1.232 m2 de superfície en una única planta de 70 metres de llarg per 28,3 metres d’ample, i constarà de dos espais situats a diferents altures i connectats entre si, establint una jerarquia visual de volums per a facilitar l’orientació dels clients.

Els accessos s’estructuraran en dues zones principals, una d’elles serà el vial d’accés de vehicles, estacionament d’altres maneres de transport públic (autobusos i taxi), i la segona per a la creació d’un aparcament amb capacitat per a 144 places, 4 de les quals estaran reservades per a vehicles de persones amb discapacitat.

L’estació ferroviària de l’Alt Empordà té caràcter provisional fins a la construcció de les instal•lacions definitives, projectades per Adif en coordinació amb els ajuntaments de Vilafant i Figueres i la Generalitat de Catalunya.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li