Foment assegura que traurĂ  les vies del centre, un cop consolidat el pas del TGV

0
795

La reunió de Brussel·les de dimecres passat, per donar suport al manifest de Ferrmed, el lobby europeu que fomenta el corredor ferroviari del Mediterrani (vegeu més informació a la pàgina 10), va donar uns altres fruits per a la ciutat. Segons ha avançat l’alcalde, Santi Vila, els representants del govern de l’Estat assistents a la trobada es van comprometre a desenvolupar el model ferroviari de l’àrea urbana que passa per treure les vies del centre de Figueres, construir la variant nord i, previsiblement, unificar les estacions del tren convencional i la definitiva del TGV.
El compromís va venir de la mà de dos alts càrrecs del Ministeri de Foment. En concret, del director general de Transports Terrestres, Manuel Villalante, i del director general d’Infraestructures Ferroviàries, Carlos Juárez. Vila adverteix que “Villalante portava fins fa uns mesos la política de transports de la Generalitat. Per tant, coneix molt bé la nostra problemàtica i quan era a Catalunya sempre ens havia dit que la seva feina seria convèncer Madrid del model ferroviari més convenient per a Figueres. Per tant, això ja ho tenim solucionat”.
L’alcalde explicita que “aquest compromís passa per la construcció de la variant nord del tren convencional, amb la conseqüent alliberació de les vies del tren del centre de la ciutat, construir l’estació definitiva del tren convencional i del TGV uns metres més al sud d’on estan situades les instal·lacions actuals, que de bon començament s’ha dit sempre que eren provisionals. Val a dir que Villalante té clar que aquest edifici pot servir per la futura estació d’autobusos”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li