Foment arreglarà quatre rotondes de la Jonquera malmeses pel pas dels camions

0
1167

Les obres, que duraran uns quatre mesos, s’executaran de giratori en giratori i obligaran a donar pas alternatiu


 

Després d’anys de reivindicacions de l’Ajuntament, el Ministeri de Foment ha acceptat fer una actuació d’urgència a les rotondes de l’N-II de la Jonquera, que amb el temps s’han anat deteriorant pel pas de vehicles de gran tonatge. Actualment el ferm és molt irregular i el paviment està ple de forats, amb els perjudicis que això comporta per als turismes que hi circulen.

Davant d’aquesta situació, Foment ha projectat millorar les quatre rotondes més deteriorades: les tres primeres venint del sud (la del supermercat Esclat, la de Can Quartos i la del parc de Bombers) i la de la sortida 1 de l’autopista. Recobriran el ferm amb formigó, que resisteix el pes dels camions (sobretot en el gir) molt millor que l’asfalt. Tal com explica l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, el fet de fer-ho amb formigó allargarà més els treballs perquè tarda molt en secar-se, però també donarà més durabilitat a l’actuació.

La previsió és que les obres s’allarguin uns quatre mesos, i els operaris actuaran de rotonda en rotonda. Cada giratori es farà en dues fases, i mentre es treballi en una meitat es donarà pas alternatiu en els dos sentits de la marxa per l’altra banda. Calculen que estaran uns 15 dies a cada costat de rotonda. Tret de la dels Bombers, que es farà en tres fases perquè si es fes en dues caldria tallar l’accés a la benzinera, el supermercat i la zona esportiva.

Ahir mateix els operaris tenien previst començar a senyalitzar les obres, pintant de groc el ferm i instal·lant la senyalització vertical. I quan totes les indicacions estiguin llestes començaran els treballs.

MILLORA GLOBAL. Aprofitant la millora del ferm, també es complirà una altra demanda de l’Ajuntament jonquerenc: s’instal·larà un sistema de rec automàtic a les rotondes. Així ja estarà llest per quan l’Administració local executi, per fases, l’enjardinament dels giratoris. “Perquè considerem que aquesta entrada no és digna, i per això assumirem nosaltres tot l’enjardinament i el manteniment d’aquestes rotondes”, explica Martínez. En el marc d’aquesta millora global, en els darrers mesos també s’ha millorat la il·luminació de l’N-II al seu pas pel municipi fronterer.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li