‘Fluvius’, la instal·lació audiovisual per experimentar i sentir el riu Fluvià

0
843

El projecte de l’artista Torrent Pagès i del realitzador audiovisual Pere Puigbert, ofereix al visitant poder interactuar


 

La fluïdesa de l’aigua. Aquest és l’element conductor de la instal·lació audiovisual itinerant «Fluvius», obra del realitzador audiovisual Pere Puigbert i l’artista Torrent Pagès. Es tracta d’un projecte ideat per fer sentir al visitant un viatge al cor del riu Fluvià.

Per aconseguir-ho utilitza una instal·lació audiovisual, on es projecta un film poètic rodat per Pere Puigbert, que capta el fluxe del Riu Fluvià. Un corrent que neix a la comarca de la Garrotxa i mor a l’Alt Empordà. El seu creador, Pere Puigbert, defineix Fluvius com «un projecte col·lectiu i multidisciplinari, que sorgeix d’una voluntat de vincular tecnologia i natura, creant un maridatge que convidi el visitant a deixar-se portar pel fluir de l’aigua, i a experimentar un viatge visual i sonor al cor d’un riu».
Aquesta experiència s’aconsegueix fent reflectir les imatges enregistrades en una superfície central, creada per l’artista Torrent Pagès, sobre la qual flueix aigua en temps real. D’aquesta forma es produeix un diàleg entre l’element físic i l’element representat. És precisament al voltant d’aquest espai central, on transita el visitant, al qual se li ofereix la possibilitat d’interactuar amb l’obra a través d’una sèrie de sensors que controlen els elements visuals i sonors presents en la instal·lació.

MOSTRA ITINERANT. El projecte, coproduït pel Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala, l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu de l’Aigua de Salt i Aigua Vilajuïga, es podrà veure al Museu de l’Anxova i de la Sal de l’Escala, en els horaris d’obertura habituals del Museu fins l’1 de juliol. A partir d’aquesta data començarà un viatge que la portarà a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries (del 9 de juliol al 26 de setembre) i al Museu de l’Aigua de Salt (del 8 d’octubre al 24 de desembre). 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li