Fita històrica dels blaucel

0
410

C astelló d’Empúries va viure el passat diumenge 8 de novembre una grandíssima diada castellera gràcies a l’actuació de la seva colla, Vailets de l’Empordà, que va celebrar la seva diada de final de temporada davant de la basílica de Santa Maria, al seu municipi bressol. A la mateixa plaça on el mes de març passat iniciaven la temporada, amb la diada del seu bateix, tampoc hi van actuar sols, els van acompanyar els Castellers de Castelldefels i Els Espertxats de l’Estany.
Per començar la demostració, la colla castellonina va sortir a la plaça amb el pilar caminat, que girava a banda i banda de la plaça, plena de gom a gom de públic que esperava expectant l’actuació que havien assajat tant. Seguidament, els blau cel van aixecar un emotiu pilar de quatre, de dol, en homenatge i record a la regidora del municipi Antònia Carbonell, que va morir unes setmanes abans.
Sense més dilacions, els Vailets de l’Empordà es van preparar per descarregar el castell que havien estat preparant amb tanta antelació, el 5 de 7: no ho havien intentat mai i aquell era el moment de fer una gran actuació. Amb nervis però estables i segurs, la colla va descarregar el castell i va deixar anar l’eufòria continguda, celebrant d’aquesta manera el que havien estat preparant amb la dedicació de tantes hores de feina.
Sense abaixar el ritme, i després del 5 de 7, la colla castellonina va recuperar els castells de set pisos amb agulla. A la segona ronda, els blau cel van aixecar un 3 de 7 amb agulla, una construcció que no es veia a plaça des del passat mes de juliol i que, una mica obert de terços i molt treballat durant la baixada, van descarregar mentre escoltaven la forta ovació del públic.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li