Fins a 80.000 € per recuperar-se del Gloria

0
840

El consorci del port de Portbou ja ha començat les obres per arranjar els desperfectes que el temporal va provocar a la dàrsena i al passeig que hi dona accés


El consorci del port de Portbou invertirà 80.000 euros per reparar les afectacions del temporal Gloria a la dàrsena esportiva. Les obres es tiraran endavant amb caràcter d’urgència i es preveu que durin sis setmanes. El president de l’ens, Joan Pere Gómez, ha assegurat que l’objectiu és «tornar a la normalitat al més aviat possible». Per això ja s’han retirat tota la brossa que el mar havia estirat fins al port, com ara roques, sorra i restes vegetals. També s’han col·locat noves tapes a les arquetes de serveis (les que hi havia se les va emportar el temporal), i s’ha fet una inspecció subaquàtica de l’escullera que hi ha a l’espigó i s’ha comprovat que no hi ha cap afectació a l’estructura. Paral·lelament, ja s’estan substituint les torretes de subministrament de llum i aigua per a les embarcacions, que també havien patit els efectes del temporal. Les noves que s’instal·len compten amb tecnologia led per promoure l’estalvi energètic.

Pel que fa al passeig d’accés al port, s’havia quedat sense llum i també es va trencar un dels murs. Per ara, s’han reparat les instal·lacions del passeig i es preveu arreglar d’aquí a poc el mur caigut i també les zones de paviment danyades. I sí que s’ha restablert un nou sistema d’accés provisional, després que el control d’accés quedés afectat pel Gloria. Per acabar, s’ha fet una revisió de totes les càmeres de vigilància i algunes d’aquestes s’hauran de reparar.

NOVA CONVOCATÒRIA. Mentrestant, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha convocat una nova línia d’ajuts perquè els ens locals puguin reparar les instal·lacions d’abastament en alta afectades pels aiguats. La línia disposa d’un pressupost total de 10 milions d’euros, que permetran subvencionar el 100% de les despeses.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li