Finances des de la mirada artĂ­stica

0
1287

La consultora financera Montse Sanjaime presenta la Teoria de l’Harmonia Econòmica Financera


Que l’empresari o el responsable comptable d’una companyia arribi a assimilar l’estat de salut de la seva empresa a través de l’art. Aquest és l’objectiu que es marca la consultora financera altempordanesa Montse Sanjaime, que ha ideat un projecte encara embrionari que rep el nom de Teoria de l’Harmonia Econòmica i Financera.

Explica Sanjuan, resident a Riumors, que la fita és donar forma a aquesta iniciativa a través d’un software que pot veure la llum a final d’any. “El client podrà escollir una obra dins d’un ampli ventall, una representació artística que traduirà la comptabilitat de l’empresa d’una manera molt més innovadora i suggestiva”, detalla.

És a dir, a partir d’una obra d’art pictòrica original, l’empresari podrà assimilar l’estat financer de la seva empresa mitjançant els paràmetres del programa ideat per Sanjuan, que deformarà l’obra en relació amb les debilitats i fortaleses que tingui la companyia en aquell moment. “El projecte neix amb la intenció d’ajudar a entendre el que estan dient els números d’una forma molt més visual i, curiosament, sense que apareguin les xifres. D’aquesta manera es podrà actuar a temps per reconduir una situació abans que els problemes siguin molt greus”, afegeix la consultora.

A hores d’ara, el projecte de Sanjaime, batejat inicialment com a Desxifrart, resta pendent de tenir el cos tecnològic necessari, un procés que en un principi derivarà en una web, tot i que no es descarta que una part de la informació pugui estar també disponible en plataforma smartphone. “M’agradaria, almenys, que l’empresari pogués tenir al seu mòbil la imatge, la representació plàstica de la seva empresa, perquè pugui fer un seguiment de l’estat economicofinancer”.

PER A TOTES LES EMPRESES. La Teoria de l’Harmonia Econòmica i Fincancera no és una idea novella. De fet, la Montse hi treballa des de l’any 2012, l’any que va esdevenir el punt de partida d’un procés creatiu complex tenint en compte la naturalesa del projecte: que cada xifra o dada econòmica pugui tenir una correspondència matemàtica dins d’una obra d’art específica.

La meta final, subratlla Sanjaime, és que Desxifrart pugui ser aplicable a qualsevol negoci: “Es tracta d’una eina dirigida a totes les empreses que complementa la feina de les assessories i d’altres programes existents actualment en el mercat”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li