Finalment, torna el millor xarop

0
797

A partir d’avui els pallassos de Xarop Clown tornaran a visitar els nens i els ancians ingressats a l’hospital de Figueres


 

Tot i que HORA NOVA ja ho havia avançat aquest estiu, el retorn s’havia anat endarrerint. Però a partir d’avui mateix els infants i els ancians alt-empordanesos que estiguin ingressats a l’hospital de Figueres tornaran a rebre unes visites molt especials que els faran l’estada un xic més amena. I és que set anys després d’oferir-hi la primera tanda d’espectacles, els pallassos de Xarop Clown tornaran a actuar per als pacients de la Fundació Salut Empordà.

La col·laboració és fruit de les ajudes privades que ha obtingut la companyia, i dels fons que han anat recaptant en les diverses festes que han organitzat. Tot plegat ha permès que, de moment, ja s’hagin programat visites cada 15 dies durant tot el 2019. La intenció, però, és incrementar la freqüència de les actuacions per poder-ne fer setmanalment.

La directora de Xarop Clown, Ángeles García, explica que els malalts de geriatria són «especialment sensibles» i necessiten «no perdre la periodicitat». «L’ideal és poder-ho fer cada setmana, perquè amb la gent gran és molt més fàcil poder generar un vincle i que s’acostumin a trobar-nos cada cert temps», matisa la mateixa García. Tot i això, deixa clar que per poder tirar endavant el doble d’actuacions de les que tenen previstes de moment necessitaran «més finançament». Per això fan una crida a empreses i particulars que vulguin col·laborar amb el seu projecte.

En paral·lel, però, la companyia està mantenint converses amb l’Ajuntament de Figueres per intentar aconseguir una subvenció que també ajudi a augmentar el nombre d’actuacions. «Esperem que les administracions s’hi impliquin i vegin que realment és un servei molt important que fan per als malalts dels seus hospitals», assenyala García.

UNA FORMACIÓ IMPORTANT. La directora de Xarop Clown també destaca que per ells és important donar a conèixer la figura del pallasso d’hospital. En aquest sentit, García assenyala que es tracta d’un professional amb una important formació al darrere. «La gent no sap el que fem i molts cops tampoc té consciència que aquesta és la nostra feina», lamenta.

D’altra banda, la responsable del projecte posa en valor les gales i els actes que fan per intentar recaptar diners i poder oferir «el millor servei possible». «Hem de tenir en compte que nosaltres som professionals que dediquem hores a formar-nos, encara que molta gent cregui que ho fem de manera altruista. Necessitem la col·laboració de tothom», assegura. Per això divendres Xarop Clown va fer una gala al Teatre el Jardí de Figueres. Hi van actuar els grups Macedònia i Xiula i hi van assistir prop de 400 persones.

SENSE ÀNIM DE LUCRE. Creada el 2007 a través del projecte Pallassos d’Hospital, Xarop Clown és una associació sense ànim de lucre que, a través dels seus pallassos professionals, impulsa diverses accions per humanitzar, relaxar i alliberar l’estrès d’entorns hospitalaris. Fa uns anys ja havien actuat per la Fundació Salut Empordà, però el 2011 van haver de deixar de fer-ho perquè la Generalitat els va retallar una subvenció.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li