Finalitzen les sessions d’acollida per als nouvinguts a Castelló

0
1161

Les trobades serveixen per explicar els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya


La setmana passada van acabar les 15 hores de formació en coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic per a persones nouvingudes, celebrades a Castelló d’Empúries i que formen part del Servei de Primera Acollida que ofereix el Consell Comarcal de l’Alt Empordà en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló d’Empúries.

Aquestes jornades se centren en diferents objectius per poder ajudar els i les nouvingudes a familiaritzar-se amb els trets fonamentals geogràfics, històrics, culturals, socials i sociolingüístics de Catalunya. Volen donar a conèixer el sistema polític, administratiu, l’associacionisme i la participació ciutadana i, alhora, es pretén informar dels drets i deures fonamentals, dels serveis públics i també dels drets i deures en l’àmbit local.

Les trobades ofereixen un espai de coneixement i reflexió conjunta, i el que s’intenta és que les persones que arriben al municipi puguin rebre informació rellevant que els ajudi a desenvolupar-se de manera més fàcil en aquest nou entorn.

En la darrera sessió hi va assistir la regidora de Benestar Social i Famílies, Anna Massot, per conversar i resoldre dubtes i preguntes, així com per fer el lliurement de certificats.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li