Fil a l’agulla a la transformació de l’espai públic del centre històric de Figueres

0
2051

El ple ha aprovat els projectes de reurbanització dels carrers Peralada, Ample, Barceloneta i Jonquera


 

El pla de rehabilitació del centre històric de Figueres ja està en marxa. Dijous passat en un ple extraordinari es van aprovar els projectes de reurbanització dels carrers Peralada i Ample i dies enrere, en una sessió ordinària, es va donar llum verda a les reurbanitzacions dels carrers Jonquera i Barceloneta. Això vol dir que Figueres tindrà, en un any, un espai públic al centre històric totalment transformat. Se seguirà la línia de zones com la plaça de les Patates o el carrer Muralla, una àrea que ha aconseguit dinamitzar-se força amb l’obertura d’establiments de restauració.

COST I FINANÇAMENT. Amb l’aprovació dels projectes es desenterra el Pla de Barris que s’havia aparcat per manca de finançament. Les obres del carrer Peralada tenen un cost inicial de 990.983 euros i la reurbanització del carrer Ample està pressupostada en 1.041.427 euros. A tot això, s’hi ha d’afegir la xifra pels treballs als carrers Jonquera (728.794 €) i Barceloneta. Tots aquests importats variaran a la baixa quan els projectes s’hagin posat a licitació. La subvenció total del Pla de Barris és de fins a 9,8 milions d’euros i Figueres n’ha executat un 40% aproximadament. De la quantitat total d’aquests projectes aprovats recentment -prop de 3M€- la Generalitat en pagarà el 50%; l’Ajuntament el 35% i la resta es finançarà amb contribucions especials entre els propietaris de les finques. Per tal de poder rebre els ajuts de la Generalitat, hi ha com a condició que els projectes estiguin fets abans del setembre del 2018.

QUÈ ES FARÀ? En el cas del carrer Peralada, s’abordarà la continuïtat d’aquest via que ara és de vianants en el primer tram. L’actuació serà entre el carrer Ample i Rec Arnau, on hi ha el convent dels Caputxins. Pel que fa al carrer Ample, la reurbanització anirà des del carrer Monturiol fins al carrer Muralla. A part, s’actuarà als carrers la Jonquera i Barceloneta i s’ampliarà l’eix comercial. Els projectes preveuen la renovació de la pavimentació dels carrers i sobretot es prioritzarà la plataforma única. Això implicarà pèrdua d’aparcament i més restricció al trànsit rodat. Amb les obres s’aprofitarà també per fer millores a l’enllumenat i se substituiran les xarxes de serveisurbans com el clavegueram i les telecomunicacions. El rentat de cara a un gruix important del nucli històric ha començat doncs amb l’aprovació dels projectes al ple.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li