Figueres vol traslladar el menjador social i el CDA i unificar-los en un sol espai

0
801

La idea és crear un nou equipament que també tingui llits per acollir gent en cas d’emergència o dutxes, entre d’altres


Unificar serveis i millorar l’atenció social. Aquest és l’objectiu que s’ha marcat l’equip de govern de Figueres (ERC, PSC, Guanyem Figueres i Canviem Figueres), i que es materialitzarà amb el trasllat del menjador social i el Centre de Distribució d’Aliments (CDA) a un sol espai. Actualment, el menjador social Joaquim Vallmajó està ubicat al barri de l’Estació i el Centre de CDA, uns metres més amunt, al carrer Escoles. Els magatzems d’aquest CDA, a més,estan ubicats en una altra zona de la ciutat. I fa temps que el veïns del barri de l’Estació es queixen de l’incivisme a la zona, que atribueixen en part a persones sense llar i transeünts.

Això, sumat a la dispersió dels serveis vinculats a la distribució d’aliments, ha portat a l’Ajuntament a dissenyar un pla integral que inclou reubicar tots aquests espais en un únic edifici. «Aquestes dues problemàtiques ens han portat a plantejar la necessitat de buscar un espai que pugui encabir el menjador social, la distribució d’aliments, magatzems, espais de dutxes, de rentar la roba, una zona de dia i un espai amb cinc o deu llits per acollir gent en casos d’emergència», explica el regidor de Serveis Socials, Jesús Quiroga.

UN ESPAI INTEGRAL. Actualment, el Consistori disposa de recursos habitacionals com pisos d’emergència i acords amb alguns hostals, però no té un espai propi com Girona té amb La Sopa. «La idea, però, és anar encara més enllà i oferir un espai integral amb l’objectiu que aquestes persones surtin del carrer i tinguin un punt de referència», avança Quiroga. Per això, plantegen fer-ho en una zona «no molt allunyada del centre però sense una gran densitat poblacional. Un espai on tinguem tots aquests recursos però sense que tinguin un impacte veïnal», remarca el regidor. Aquest espai ja està pràcticament tancat, però Quiroga no l’ha volgut avançar.

BUSCANT FINANÇAMENT. La voluntat de l’equip de govern és que el nou centre pugui estar a punt durant el primer semestre de l’any que ve, i que compti amb finançament de la Generalitat, a través del contracte programa amb el departament de Drets Socials. «Figueres és una ciutat molt gran, estem en una zona fronterera i s’ha de garantir aquest recurs i l’atenció a aquests col·lectius», remarca Quiroga.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li