Figueres vol ampliar l’oferta formativa i crear un institut per centralitzar-la

0
714

Un grau superior sobre energies renovables i un d’arts escèniques podrien ser les novetats de l’any que ve


La necessitat d’augmentar l’oferta formativa a la comarca s’està treballant a Figueres amb l’ajut de diferents agents implicats i també amb les diverses administracions. Aquesta tasca s’està vehiculant a través de la taula de formació professional. Fruit de la feina dels últims mesos, ha sorgit la idea d’impulsar dos graus superiors. Es tractaria d’un vinculat a les energies renovables i un altre relacionat amb les arts escèniques. La posada en funcionament d’aquests estudis seria l’any vinent.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha declarat que busquen ser «referents» en la formació professional i afegeix que «som conscients que tenim empreses que volen venir a la comarca i estem treballant amb les necessitats que hi ha des de la taula de formació professional». En aquest sentit, Lladó remarca que és cabdal tenir persones qualificades per atraure noves inversions com la l’Amazon al Logis Empordà. Relacionat amb això, informa: «El grau superior de transports i logística que vam impulsar amb l’Institut Cendrassos té més de 30 inscrits i llista d’espera». Per això, estudien demanar que s’ampliï. Amb la mirada posada en la propera obertura del magatzem logístic d’Amazon al Logis Empordà, Figueres va anunciar aquest nou cicle formatiu de grau superior a l’Institut Cendrassos. El curs començarà el curs que ve i l’ampliació de places que es vol demanar es justifica per la presència d’un sector que a l’Alt Empordà genera més de 2.500 llocs de treball directes i per al que fa falta personal qualificat.

Tot i això, l’alcaldessa també admet que «és cert que el transport i la logística és un sector en auge i que molta inversió s’interessa per aquesta zona per dos motius: la proximitat amb la frontera i que, tot i que el sol és més car, els costos econòmics són menors».

NOUS CICLES. En la línia de millorar l’oferta de formació professional, Lladó remarca: «Una de les grans accions i objectius que tenim com a ciutat és convertir-nos en referent formatiu i això vol dir cicles de grau mitjà i superior». És per això que va avançar la possibilitat d’incrementar l’oferta formativa. De cara a l’any que ve, la ciutat treballa per oferir un cicle superior enfocat a les energies renovables i un altre d’arts escèniques. Segons Lladó «s’ha de garantir que l’oportunitat hi sigui».

En tot cas, caldrà veure quines passes se segueixen a partir d’ara perquè aquests cicles de grau superior siguin una realitat a la ciutat, o si hi ha altres necessitats a afegir.

L’ESPAI DE COORDINACIÓ. Tot plegat s’està tractant amb l’eina de la taula de formació professional, que es va posar en marxa fa gairebé un any. Des l’Ajuntament s’està treballant en diverses línies, conjuntament amb el Departament d’Educació, els instituts i el sector empresarial a través d’aquesta taula. En la primera reunió de la taula, a finals de febrer de l’any passat, hi van participar el representants de l’Ajuntament de Figueres, del Departament d’Ensenyament, del Departament de Treball i també hi ha la presència del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i la Fundació dels Oficis.

CENTRALITZACIÓ. L’oferta de formació professional a la comarca està disseminada per diferents instituts de la ciutat o de l’Alt Empordà. Per això també es persegueix l’objectiu de «centralitzar» l’oferta amb un institut de formació integral. Ho avançava també l’alcaldessa amb l’inici del nou any. Lladó concretava: «Tenim una reserva de sòl al POUM».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li