Figueres tractarà el tema del Festival del Circ en un ple extraordinari

0
2245

El promotor de Circus Arts Fundation ha fet oficial que l’esdeveniment se’n va de la capital alt-empordanesa al·legant manca “d’il·lusió per continuar” 


Setmana intensa després que el promotor del Festival Internacional del Circ, Genís Matabosch, anunciés oficialment que l’esdeveniment desapareixia de Figueres. Matabosch ha parlat de “pèrdua d’il·lusió” per continuar i sobretot després que el Museu del Circ no es faci. El director de Circus Arts Fundation assegura que no té sentit que el certamen continuï en una ciutat que “mai no tindrà el museu” i critica “l’assetjament ple d’incoherències d’alguns partits de l’oposició”. També lamenta l’expedient que li va obrir l’Ajuntament per la presència de gossos i gats en els espectacles de la darrera edició. Matabosch diu que “ens han estigmatitzat i ens han deixat com uns maltractadors”. Finalment, el promotor no renuncia a traslladar el festival i el circ a una altra ciutat. Diu: “Aquí o a Pernambuco ha d’haver-hi Festival del Circ”.

COMERÇ FIGUERES. A partir de la declaració d’intencions de Genís Matabosch, ciutats com ara Vic o Girona es podrien interessar per acollir el festival. Això també ha fet reaccionar Comerç Figueres Associació, que en un comunicat continua donant suport al Museu del Circ i “als partits que sempre s’hi han pronunciat a favor”. L’entitat fa una crida perquè a l’Ajuntament de Figueres “més que els colors polítics, domini un sentit turístic i econòmic de Figueres, en pro d’iniciatives que diversifiquen l’atractiu de la ciutat”.

PLE EXTRAORDINARI. Abans del ple ordinari de dijous passat, el PDeCAT i el PP van començar a moure fitxa per presentar una moció de suport al Festival del Circ i al finançament de la rehabilitació de la Casa Nouvilas, l’espai previst en el seu moment per acollir el Museu del Circ. Finalment, el PDeCAT va acabar anunciant a través de les xarxes socials que es faria un ple extraordinari, precisament, sobre el tema del circ. D’aquesta manera, tots els partits mostrarien les seves cartes amb el tema. El ple extraordinari que convocarà l’alcaldessa durant aquest mes de juliol servirà perquè tots els grups es posicionin sobre el tema.

Des del PDeCAT divendres també es va enviar un comunicat de posicionament sobre aquesta crisi. Tant el grup municipal com l’agrupació local van reiterar el seu compromís amb la celebració del Festival Internacional de Circ i amb el fet de promoure la construcció del Museu Europeu del Circ a la ciutat.

La formació demana al president de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, que “reconsideri la seva postura i ens faci confiança, mentre intentem de nou aconseguir una majoria municipal favorable a aquestes dues iniciatives”.

El Partit Demòcrata donarà total suport a la moció que també presentarà amb el PP i que implica el compromís de la Corporació a destinar 1,5 milions d’euros en els pressupostos dels tres propers exercicis per reprendre els treballs tècnics i de reforma de la Casa Nouvilas per esdevenir la seu del Museu Europeu del Circ. A la mateixa moció, i tal com diu el comunicat del PDeCAT, “figura un segon compromís, en el sentit d’incorporar als pressuposts dels exercicis de 2018 i 2019 la subvenció per realitzar el Festival Internacional de Circ durant els pròxims dos anys. Aquesta subvenció seria de la mateixa quantia que el Festival va tenir en l’edició d’aquest any”. D’aquesta manera el Partit Demòcrata i els cinc regidors de l’actual equip de govern deixaran clar el seu compromís amb el circ i “es posarà en evidència quines forces polítiques i quins regidors _malgrat el compromís que havien expressat anteriorment_ han retirat el seu suport a les dues iniciatives”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li